Categories
Politik

Handikappade: Rösta med plånboken!

Läste i City idag att DHR (De Handikappades Riksförbund) tydligen är ute på korståg mot uteserveringar som har fräckheten att inte göra sina etablissemang lätt åtkomliga för rörelsehindrade. Detta genom att polisanmäla alla uteserveringar där man “uppenbart struntat” i gällande regler. Vadå, finns det lagar för hur en uteservering ska se ut? Löjligt. Polisen har dåligt med resurser som det är och bör omgående kasta DHR:s eventuella anmälningar i papperskorgen till förmån för något viktigare. Mer troligt är att DHR använder polisanmälan som ett hotmedel.

Nu ska det inte sägas att jag inte förstår de handikappades problematik. Det är onekligen jobbigt att vara portad från ett ställe på grund av omständigheter man själv inte råder över. Det händer alla. Skillnaden är att de flesta av oss inser dumheten i att polisanmäla allt som inte passar oss. En bättre lösning som gagnar alla inblandade (utom PR-kåta människor på DHR som vill prata osammanhängande i radio) är att rösta med plånboken. Om en restaurang inte passar, ät inte där. Det finns massor av andra ställen, gynna dem istället. Pengar är ett språk som alla förstår, särskilt de som driver företag.