Klockrent från Reinfeldt om Stig Bergling

Stig Bergling, mannen som spionerade på Sverige åt Sovjetunionen på 1970-talet, har gått och blivit medlem i vänsterpartiet. Han har tydligen en del kommunistsympatier och då är ju (v) rätt ställe – eller? För inte så länge sedan tvingades ju till och med Lars Ohly ta avstånd från kommunismen. Denna gång tycks man emellertid ha spelat valstrategerna (de borgerliga) rätt i händerna. Att Bergling är kommunist är ju inte så konstigt med tanke på hans forne uppdragsgivare men desto intressantare om man har i åtanke att han enligt egen utsago förrådde Sverige för pengarnas skull. Denna lilla detalj saknas i DN:s artikel men konkurrenten SvD har en betydligt bättre text där man dessutom fått en kommentar av Fredrik Reinfeldt som heter duga:

Det är ju helt följdriktigt att en man som satte Sovjettyranniets överlevnad framför Sveriges frihet väljer vänsterpartiet

Klockrent, träffande och fullständigt sant. Keep up the good work.

2 thoughts on “Klockrent från Reinfeldt om Stig Bergling

  1. haha.. det visar hur lite reineldt kan om kommunismen likväl de flesta svenskar som bara ser kommunismen som tortyr oc diktatorism.

  2. Det visar vilka vänsterpartiets sanna sympatisörer är – pack. Kamrater förenen eder…

Comments are closed.