Vänstern + Hizbollah = Sant?

Jag har inte orkat ta ställning i den nuvarande mellanösternkonflikten – jag satt i några minuter och försökte komma på vad jag skulle kalla den, är det Israel-vs-Palestina? Israel-vs-Libanon? Israel-vs-Iran? Israel-vs-*? Vi struntar i den detaljen. Hur som helst, eftersom den här bloggen heter Högerkonspiration och det har blivit alldeles tydligt att både extremvänster och extremhöger vill se Israel reducerat till en våt fläck i öknen, kanske det är mest logiskt för mig att heja på Israel. Nu har bloggen Copyriot skrivit två mycket insiktsfulla inlägg om situationen som på ett bra sätt belyser den Svenska vänsterns inblandning – i sig en grupp organisationer som jag finner minst lika föraktansvärda som någon terrorgrupp – och jag tycker verkligen att alla borde läsa dem.

Den senare artikeln innehåller foton och ljudupptagningar av vänsterfolk som applåderar när Hizbollahanhängare skanderar “döda judar, döda Tel Aviv”. På arabiska. You’ve been warned.

3 thoughts on “Vänstern + Hizbollah = Sant?

  1. Jag tror i och för sig knappast att de som hörs skrika “döda judarna” på arabiska var några vänsterfolk. Snarare Hizbollah-anhängare, och på den allmänt accepterade höger/vänster-skalan (dess brister till trots) kan Hizbollah bara placeras som extremhöger.

    Men vänsterfolket på plats applåderade ivrigt åt slagorden. Illa nog såklart.

Comments are closed.