Alliansen sänker skatterna – för alla

Det finns ett mycket informativt inlägg på Globaljuggler som definitivt tar död på vänsterlögnen att Alliansen bara vill sänka skatterna för de “rika”. Det finns till och med en stilig graf. Alliansen presenterade sitt valmanifest nyligen, där kan man se att fastighetsskatten låses på 2006 års nivåer, vilket betyder en kortsiktig höjning. En besvikelse för min del då jag hade hoppats på att sänkningen skulle komma fortare. Fast egentligen, är inte en liten höjning ett litet pris att betala för Alliansens alla andra, nyttiga reformer, och det faktum att fastighetsskatten kommer att helt avskaffas så småningom om alliansen vinner?

Vänsterbloggen Motallians har försökt propagera vidare lögnen om att skattesänkningen bara gäller de rikaste genom en egen, grovt felaktig kalkyl. Läs Henriks kommentar, den femte i listan under det länkade inlägget, som framgångsrikt förklarar på vilka sätt kalkylen är felaktig. 2 800 kronor minus är egentligen 18 600 kr plus, på ett år räknat. Motallians har gjort ett patetiskt försök att svara, men blir återigen nedskjutna i kommentarerna. Sanningen gör ont, vänstern!

Trots att jag betraktar “Jinge” Flücht som en vänsterpajas utan grepp om verkligheten måste jag hålla med honom i ett av hans inlägg från idag, där han påpekar att folk som Osynliga Partiet bara skadar vänsterns sak. Jag finner det personligen lustigt att J tycker att utrotning av judar är helt OK, men att sådana påståenden tydligen inte skadar vänstern, åtminstone inte mer än några SUF-glin som ställer till med bråk på demonstrationer. Och jo, Osynliga Partiet är vänster, om så än en särskilt korkad särart därav.

Herr Flücht har förresten placerat mig i sitt spamfilter och lovat att radera alla kommentarer jag skriver i hans blogg framöver. Jag undrar varför. ;-)

4 thoughts on “Alliansen sänker skatterna – för alla

  1. WordPress buggade ur och raderade det här inlägget av någon anledning, direkt efter att det blev publicerat (som ID 40). Ber om ursäkt ifall nån fick dubbla trackbacks.

  2. Äras den som äras bör säger jag :)

    Nä, men det är helt otrolig vilka halmstrån Motallians nu griper efter. Extra kul också att de stänger av kommentarerna när de inte orkar försvara det de själva skriver!

  3. Ja, Jinge är en riktigt obehaglig typ som låter som Nationaldemokraterna om man skala bort den tunna fernissan.

Comments are closed.