Desperat moralpanik från vänstern

En styrelsemedlem i Villaägarnas Riksförbund uttalade sig rasistiskt i ett privat samtal med två personer på demonstrationen mot fastighetsskatten den 22/8. Samtalet buggades av en vänsterpartist och resten är historia. Att det finns villaägare som är rasistiska är knappast en nyhet. Rasister finns överallt i samhället, även bland invandrare och definitivt bland villaägare som tack vare vänsterns misslyckade integrationspolitik under de senaste 10 åren förblivit ett synnerligen homogent släkte av vita, äldre män och kvinnor.

Inte helt förvånansvärt har diverse bloggare på vänsterkanten tagit tillfället i akt att försöka sätta likhetstecken mellan Villaägarnas Riksförbund, rasister, moderater eller “rika” i största allmänhet. Patetiskt. Att styrelseledamoten som fällde de rasistiska kommentarerna redan är utesluten (PDF) ur riksförbundet mot sin vilja är man förstås inte intresserad av. Viktigare är att greppa efter alla halmstrån som går att finna nu när opinionen sviktar och folk har börjat inse vilka ruttna personer den svenska vänstern utgörs av.

Vi accepterar under inga omständigheter att enskilda individer använder Villaägarna som plattform för att framföra och sprida rasistiska eller främlingsfientliga budskap. Efter faktakontroll samt samtal med personen i fråga har vi kunnat konstatera att uppgifterna är korrekt återgivna. Personen i fråga ombads därför att med omedelbar verkan avsäga sig samtliga uppdrag i förbundet. Detta accepterades inte och en enig förbundsstyrelse har därför beslutat att utesluta personen ur förbundet, säger Ulla Johansson, ordförande för Villaägarnas Riksförbund.

5 thoughts on “Desperat moralpanik från vänstern

 1. “Viktigare är att greppa efter alla halmstrån som går att finna nu när opinionen sviktar och folk har börjat inse vilka ruttna personer den svenska vänstern utgörs av.” Jag undrar vem det är som griper efter halmstrån? :D
  Du har rätt i att det finns rasister överallt, men det är ovanligt att få höra deras åsikter rätt ut i etern.

 2. hypotes: om borgjarna vinnrer

  hur mångnga afrikanrer kommrer flyttra in i hjursholm på hjurgården på öfvre okcså undfre östermalm i bromma saltsjöbaden i villaområdena

  svara ärligt men det grår inte eftrersom

  pengnarna har mer makct än sossarna det är därför

  men om dom rikctigt röda tar makcten okcså kastrar ut brakcorna ur sina villor

  då kanske afrikcanerna kan bro där

  det mest demokratiskca vore ju annars att brygga lite nya villror bland bryggrorna där afrikanerna kan bro

  allan menniskor är menniskor att en sån hör diskussion ens kommrer till stånd 2006 är pinsamt

  pinsamt för villaägarna för borgjarna

  ignoransen är anslående frapperande horribel anstötlig usch

 3. Jag skulle säga att chansen är betydligt större att minska segregationen (inte bara vad gäller afrikaner, utan alla invandrare) om Alliansen vinner. Vänstern har ägnat de tio senaste åren åt att göra klassklyftorna större och segregationen värre. Du kan skylla på dem för att det inte bor så många afrikaner i Djursholm.

  Alliansen vill ge varje människa en bättre chans att skapa ett bra liv utifrån sina egna förutsättningar, oavsett om han/hon är svenskfödd eller invandrare. Under vänstern är det svårt att få jobb och svårt att vara egen företagare, vilket försvårar för dem som inte kan få fina jobb via kontakter, vilket särskilt drabbar invandrare.

  En sak jag ofta noterar är att vänstern och högern har olika syn på rättvisa. För vänstern heter det att alla ska ha det lika bra utan ansträngning, dvs man vill ta från de rika och ge till de fattiga, oavsett om de rika är giriga eller hårt arbetande, och oavsett om de fattiga är sjuka eller parasiter.

  För mig är rättvisa att var och en får vad han eller hon har gjort sig förtjänt av. Den som jobbar hårt ska givetvis kunna casha in rejält på detta. Den som inte vill jobba ska inte få något stöd av samhället. Vi ska givetvis hjälpa de sjuka, men inriktningen skall vara jobb – inte ett liv av bidragsberoende. Det ska inte finnas något behov av att \”ta från de rika och ge till de fattiga\” – den som är fattig skall kunna ta sig upp av egen kraft.

 4. “Inte helt förvånansvärt har diverse bloggare på vänsterkanten tagit tillfället i akt att försöka sätta likhetstecken mellan Villaägarnas Riksförbund, rasister, moderater eller “rika” i största allmänhet.”

  Nog är det så att när man kommer upp sig i sammhällsklassen, så börjar man få nog så kontstiga åsikter. Plötsligt anser man sig vara priviligierad att “smutskasta” människor med annan hudfärg, nationalitet och kultur. Detta kan inte förnekas. Kom ihåg att det inte var vänstern som drog i gång “rasist”-samtalet. Självklart skall man som individ visa att det inte är acceptabelt att smutskasta ett helt folk. Att rasism inte skall accepteras.
  Det är allas våran plikt att visa våra barn att dessa uttalanden och ageranden inte är acceptabla.
  När nu någon ertappas med att visa sitt rätta ansikte, så skall denna också få ta del av samhällets förakt mot rasism och främlingsfientlighet.

  /Henke

 5. Henke,

  du har förvisso rätt i sak, men jag vill bestämt hävda att det går åt båda hållen.

  Det finns gott om folk i lägre samhällsklasser som anser sig berättigade att utan någon vidare anledning tycka illa om vissa grupper av människor, inte helt sällan den s k \”överklassen\” (vilket i vissa sammanhang verkar betyda alla som gått ut gymnasiet, eller tjänar över 14 000 kronor i månaden) eller invandrare (som ju ibland anses lägga beslag på låglönejobb som annars hade gått till svenska arbetare).

  Skillnaden är förstås att underklassen per definition befinner sig i underläge, och då anses det inte vara \”lika illa\” när de snackar skit om de rika och välutbildade.

Comments are closed.