Holstein träffar mitt i prick

Missa inte Johan Staël von Holsteins utmärkta kolumn i Metro. Han förklarar på enklaste möjliga sätt varför vänsterpolitiken inte fungerar, hur den belönar medelmåtta på gränsen till självutplåning och i slutändan bara leder till att alla får det sämre. Ett stort antal insnöade vänsterpuckon vill få det att se ut som om Sverige går bättre än någonsin, eftersom det är valår. Hur någon fortfarande kan rösta på vänstern övergår egentligen mitt förstånd, med tanke på den oerhörda inkompetens man från rött håll har uppvisat under den gångna mandatperioden. Den som överväger att rösta vänster bör titta bort från partipropagandan ett ögonblick och minnas vad sossarna, vänstern och miljöpartiet har ägnat sig åt egentligen – hur de gång på gång uppvisar en slående respektlöshet mot såväl demokrati som sunt förnuft.

Att föredettingen Ali Esbati känner sig tvingad att utan sakliga argument gå till angrepp mot kolumnen i sin blogg är ett gott tecken på att Holstein träffat rätt. Jag läser faktiskt Esbatis blogg ibland, den är löjligt underhållande, särskilt om man ser hans skriande anti-israelpropaganda i sitt rätta ljus.

5 thoughts on “Holstein träffar mitt i prick

  1. Det äckligaste är ju att du och resten av den “nya” högern endast tänker på er. Du ser om ditt eget hus och skiter i de svaga och sjuka. Von Holstein är ett riktigt svin som tycker om sin plånbok. Det är klart att om man driver ett vinstdrivande företag så vill man tjäna pengar, inte förlora dem. Ett samhälle är dock inte ett företag och samhällsstrukturen är inte så enkel. Eller vi kanske bara skall skjuta alla som inte har råd att skaffa en Yacht och dricka drycker från Languedoc-området ?

    Slå upp jämlikhet och solidaritet. Jämför det med lathet och parasiter.

  2. Ett samhälle behöver pengar för att gå runt, precis som ett företag. Vänsterpolitiken vill hjälpa de “svaga och sjuka” genom att straffa dem som gör rätt för sig och jobbar för sin månadslön. Vi får äran att betala 50% av våra inkomster. Resultatet är förstås att incentivet att göra bra ifrån sig försvinner, systemet skapar samhällsparasiter. Under högern gäller “frihet under ansvar”, det finns inga illusioner om att alla ska ha samma levnadsstandard oavsett pris, däremot ska alla ges chansen att uppnå en hög livskvalitet genom att staten belönar de som gör bra ifrån sig och låter parasiterna sköta sig själva. Ett annat ord för det är rättvisa.

  3. Det som slår mig som mest ovanligt är att vi faktiskt diskuterar vad en oinsatt viktigpetter som Holstein uttrycker i landets journalistiskt sämsta tidning. Att göra fotbollsparalleller med hur landet ska styras är som att påstå att man kan baka en budget efter Mor Annas kakrecept, fullständigt fördummande och omöjligt att göra. Låt istället kunniga personer med tunga meriter inom nationalekonomin utforma landets ekonomiska politik, och där har även Holstein en poäng, för de skulle kunna vässa förutsättningarna för företagare, innovatörer och entreprenörer så mycket mer än vad båda blocken klarat de senaste 20 åren, glöm inte att det finns inget som visat eller säger att Alliansen skulle kunna göra det bättre än vad SVMp gjort, tyvärr är det så. No track record…

  4. Det vet vi inget om förrän om fyra år ;-) men det är en unik situation, en brytningstid, för arbetstillfällen skapas nu inte mer i storföretagen, deras effektiviseringar har varit framgångsrika i en växande internationell konkurrens men också förödande för sysselsättningen. Att skapa plusjobb och annat skumt är givetvis kontraproduktivt så där har du rätt i att SVMp (ska vi kalla dem Svamparna?) gjort allt fel.
    Framtiden jobb kommer i små och medelstora företag, i små gäller det att skapa förenklade regler för redovisning, beskattning och anställningsmöjligheter. I medelstora behövs tillväxtfonder, investeringskapital skapat bl a med avskaffande av 3:12regeln och bort med lex Uggla, stora innovationslån och fonder mm.
    Ingen har politiskt behövt möta detta nya sätt att skapa jobb förrän nu och det är ett helt nytt synsätt som behövs, kanske framförallt behövs politiker med företagarerfarenhet och det har inte något av blocken, där är för många broilers…

Comments are closed.