Nordea-bluff i mailen

Det här landade i min mail idag, i vad som såg ut som ett officiellt Nordea-mail, från en fejkad Nordea-adress:

För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi skyddar deras konto mot förlust av pengar. På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp.

Detta åtföljt av en länk, maskerad för att verka gå till Nordea, men som egentligen gick till IP-adressen 203.149.7.226. Hela mailet är fullt med usel svenska (“de mest fulla med illegala operationer”) och det luktar bluff lång väg.

Tur att man inte är Nordea-kund.

One thought on “Nordea-bluff i mailen

  1. Varför skulle vi klicka på länken då tyckte de? “Den här månaden ska vi bekämpa bedrägeri. Vi vill exempelvis uppmana dig att inte klicka på länkar i mejl. Förresten, du måste logga in, så klicka på länken nedan.”?

    De är lite gulliga de där på något sätt. Jag kommer ihåg en annan gång när det var en sån där grej. Jag följde länken bara för att kolla hur välgjort det var och då hade de (så klart) tagit sidan exakt som den såg ut. Tyvärr hade de glömt att tagit bort en stor röd varningsruta om att Nordea aldrig skickade ut mejl för att uppmana till sånt där. Ägd.

Comments are closed.