Nu pekar kurvorna åt rätt håll

…i en färsk Sifo-undersökning som visar att Alliansen leder med sisådär 5% över vänsterblocket när 38 dagar återstår till valet. SvD har skrivit två sammanfattande artiklar, en kommentar som spekulerar (ganska tunt) om vad det kan bero på, och en sammanfattning av själva undersökningen samt en parallell undersökning av Demoskop som ger nästan precis samma siffror. Jag skrev i juli om en undersökning av Demoskop med ännu bättre siffror, då var skillnaden nästan 7%, vilket tyder på att gränserna har jämnats ut en aning. Den undersökningen gjordes dock mitt i semestern och kan därför antas vara en smula oprecis.

Dagens Sifo ger Alliansen 50.5% mot 46.1% för vänsterblocket. Demoskops siffror är 50.4% mot 45.8%, alltså något fler röster till “övriga” partier men annars så gott som samma siffror. Skillnaderna är hur som helst inte statistiskt signifikanta – det är däremot socialdemokraternas nedgång med hela 3%, vilket får ses som ett gott tecken på att svenska folket är trötta på vänsterns ständiga skitsnack. Bra!

DN har i skrivande stund inte skrivit något på sin webb om de nya siffrorna. Det har däremot Metro, som papegojar TT:s artikel. SvD har också en artikel om hur trängselskatterna drog in saftiga 126 miljoner mindre än befarat.

One thought on “Nu pekar kurvorna åt rätt håll

Comments are closed.