Ordningsregler

Ämnet kom upp i en annan blogg, så jag tänkte förklara kommentarsreglerna här innan det är för sent: Grundregeln är att jag inte raderar något utom i undantagsfall eller då texten på något sätt bryter mot lagen, eller då en eller flera länkar i kommentaren är att betrakta som reklam, eller länkar till olämpligt material. Det är således fritt fram att vara ett arsle, men jag föredrar att ev. arslen lämnar namn och blogglänk så att jag kan jävlas tillbaka.

Viktigt: Jag raderar aldrig inlägg från meningsmotståndare, ens om jag finner innehållet provocerande. Det enda undantaget från denna regel är om kommentarer postas som inte har någonting med bloggposten de ligger under att göra.

Varför känner jag mig manad att påpeka detta? Jo, jag tittade förbi en ganska aktiv “webb- och fotoblogg” på extremvänsterkanten och kände mig manad att kommentera ett inlägg. I den efterföljande diskussionen blev jag kallad “dum i huvudet”, blev informerad om att personangrepp inte var tillåtna (i den ordningen!) och strax därefter försvann mina inlägg, eller ersattes med text som jag inte hade skrivit, utan att mitt namn ändrades.

Att det finns folk i hizbollahvänstern som är helt ute och cyklar är i och för sig ingen nyhet. Alla jag diskuterat med fram till dags datum har, emellertid, klarat av att få svar på tal (undantaget Ali Esbati, men han räknas inte i egenskap av föredetting) utan att explodera och sänka sig till femåringsnivå. Nå, nog om det. Trevlig helg!

Tillägg (2006-08-16): Jag har skrivit en sammanfattning av ordningsreglerna som är länkad från förstasidan.

5 thoughts on “Ordningsregler

 1. Hah, har märkt det hos *****’s webb of fotoblogg också. Kommenterade ett inlägg där han länkar till en artikel angående hur Israel kontrollerar reportrar.

  Det tog en sökning på google för att hitta en hel del konstruktiv kritik mot artikelns soliditet, men när jag länkade in den samt skrev en fråga till bloggaren raderades den omedelbart.

  Yttrandefrihet är rättigheten att säga det folk inte vill höra sägs det, men å andra sidan är inte hans blogg yttrandefrihetens största vän.

 2. Hej, bloggaren (Jinge) ifråga tål inte yttrandefriheten! Idag raderade han mitt inlägg som löd: “Lebanon’s UN ambassador i NYC sade till Wolf
  Blitzer under en interview idag på CNN “att Hezbollah började
  denna konflikt” som en kommentar under bloggen Galloways interview med SKY-News, där en video fanns med en interview av Galloway.

  Galloway’s opionion är ju terroristkramarnas våta dröm.

  Han har raderat 90% av mina inlägg, och har sen dag ett sen jag medverkade med kommentarer på bloggen varit efter mig med invektiver mot min person via e-mail. Det värsta är att han kallar mig en lögnare!

  Sen fick jag ett e-mail från bloggaren med rubriken “En lögn till” och hälsningen: “Och du är permanent portad härifrån.”

 3. Ja, det verkar vara herr Jan-Inges ståndpunkt att alla som inte tycker som han är idioter, och alla som inte delar hans störda världsbild ljuger. En attityd som, intressant nog, jag tidigare har funnit mer vanlig bland nazister än bland extremvänster.

  Nu för tiden är det tvärt om, nassarna gör sitt bästa för att bli “rumsrena” (vilket är nog så otäckt) samtidigt som vänsterns extrema galningar kliver ut ur buskarna utan några som helst försök till att göra sina åsikter rumsrena.

  Fördelen med detta: Ju starkare lysande mål, desto lättare att angripa. :)

Comments are closed.