FI förtjänar sin plats – i rännstenen

Jag har inte bloggat så mycket på sistone, dels för att jag haft mycket att göra, dels för att politiken just nu är så förbaskat ointressant. Vem som gjort rätt eller fel i Siggegate-affären är mig fullständigt likgiltigt egentligen, för det har inte ett skit med den verkliga politiken att göra, något som reflekteras av det faktum att (fp) fortfarande får trygga ~10% i SIFO-undersökningarna.

Ett parti som förtjänar desto mer spott och smälek är Feministiskt Initiativ. Ett parti som trots försvinnande litet fotavtryck i opinionsundersökningarna tycks ha en fetare marknadsföringskampanj än Kristdemokraterna, och vars enda politik handlar om att försämra villkoren för män. På väg hem från en restaurang i går kväll fick jag syn på en FI-affisch, som basunerade ut följande budskap:

Det svenska försvaret får mycket pengar till att lära män att slåss. Att skydda slagna kvinnor blev det inga pengar över till.

Den nivå av okunskap, illvilja och generell idioti som den ovanstående texten innehåller är svår att uttrycka i ord. Som var och en som varit i mer än ytlig kontakt med Försvarsmakten vet, handlar det inte om att lära någon “slåss”. Det handlar om att försvara det svenska folket mot inre och yttre hot, där “det svenska folket” tyvärr inkluderar även oälskade, gnälliga feministarslen som Gudrun Schyman och hennes anhang. Vidare är kvinnor, sedan länge, lika välkomna i försvaret som män, så länge de uppfyller kraven. På få ställen gäller kompetens före kön och ursprung så starkt som i försvaret.

Vi kan också konstatera att det inte råder någon som helst brist på pengar till att skydda slagna kvinnor. Missade någon Evin Rubars lysande reportage Könskriget? Pengarna som skall gå till att “skydda slagna kvinnor” går i många fall till organisationer som ROKS, där det fascistiska manshatet (“män är djur”, etc) har nått extrema gränser. Samtidigt motsätter sig sagda organisationer regelmässigt konkreta åtgärder för att minska vålds- och sexbrotten, t ex rehabilitering av sexförbrytare, trots att sådana åtgärder har gett lysande resultat i andra länder.

Feministiskt Initiativ borde utplånas. Var och en som röstar på dem eller sympatiserar med deras åsikter är en idiot, eller i bästa fall grovt vilseledd. De har gjort “feminismen” (i meningen jämställdhet) mer skada än någon annan genom att förespråka en verklighetsfrånvänd extremvänsterpolitik byggd på manshat. Varenda tjej jag känner som tidigare kallade sig feminist har slutat med det, trots att längtan efter jämställdhet finns kvar. Först då FI(enden) är borta ur debatten kan den seriösa strävan efter jämställdhet börja på nytt.

Tillägg (2006-09-11): Ha! Som på beställning skriver Mats Olsson det här dagen efter att jag publicerat min bloggpost.