Hoppas de på (s)ympatiröster, eller?

Presskonferens vid midnatt. En “skakad” sossetalesman berättar att “systematiska intrång” har skett i SAPNET, partiets interna anslagstavla. Utan att några närmare bevis framläggs utpekas “centralt placerade funktionärer” inom folkpartiet som de skyldiga. Man påpekar noga att polisanmälan minsann har lämnats in, som om detta skulle utgöra något slags bevis i sig (jag kan polisanmäla (s) här och nu för att de är uppmärksamhetskåta, men det skulle bara vara ett slöseri på tid). Allt detta vid en tidpunkt då Fredrik Reinfeldt solar sig i mediernas ljus efter en synnerligen lyckad TV-utfrågning.

Coincidence? I think not. Var är bevisen? Och vill (s) verkligen att det skall komma ut att man har så dåliga IT-säkerhetsrutiner att lösenord med vilka man kan komma åt känslig information om partiets förhavanden inte byts på “en längre tid”? Att sagda lösenord är så svaga att man kan gissa dem, eller dess handhavare så oförsiktiga att lösenorden blir kända för utomstående? Kan det ens kallas “intrång” om man loggat in med ett giltigt användarnamn och lösenord? Själva datorsystemet har ju inte komprometterats, det tycks snarare ha fungerat helt enligt specifikation.

Jag kan förvisso inte omedelbart klanka ner på sossarna för att man utan att framlägga bevis utpekar Folkpartiet som den skyldiga parten. Självklart är de skyldiga, de luriga små populisterna! Jag är själv övertygad om att Anna Sjödin borde dömas för misshandel, trots att jag inte har några konkreta bevis. Hon är ju sosse, alltså är hon skyldig! Låter det vettigt? Inte? Det är exakt detta som sossarna nu vill att vi ska tro på, fast nu är det dem som är offren.

Oavsett vilken sida man tänker rösta på måste man inse att det här kommer lite för lägligt. Om någon liten folkpartifunktionär nu gjort bort sig, vad har det för inverkan på det borgerliga regeringsalternativet? Ingen! Men man får massor av medieutrymme, alldeles gratis. Vilka fler “skandaler” har sossarna på lager, redo att offentliggöra när opinionssiffrorna sjunker lite till?

2 thoughts on “Hoppas de på (s)ympatiröster, eller?

  1. Lite lustigt att sossarna alltid gör fel och borgarna rätt på din blogg. Men det är förstås bekvämt att allt elände alltid är s fel. Listan börjar bli lång på myglande borgare. Ingen tror väl att fps valplanering koordinerats efter s av en slump. Kul när härvan nystas vidare och exploderar i Lejonkungens knä. Bara beklagligt att sånt här får ta utrymme från skillnaderna i politiken.

  2. Självklart är allt världens elände vänsterns fel! Annars skulle bloggen inte heta Högerkonspiration…

    Som jag har skrivit tidigare, båda sidor har sin beskärda del av myglare. Skillnaden ligger i hur man hanterar dem.

Comments are closed.