LUF är inte Folkpartiet

Per Jodenius, pressekreterare vid Liberala Ungdomsförbundet (LUF) har erkänt att det var han som låg bakom de påstådda intrången i Socialdemokraternas interna anslagstavla, SAPNET. Det var alltså inte en folkpartist, som tidigare har påståtts, utan en LUFfare som blev lite för vild bakom tangentbordet. Skillnaden kan tyckas hårfin, men LUF deltar faktiskt inte i valet som sådant och att förväxla något parti med dess ungdomsförbund är trots allt inte förenligt med fakta.

Också en förtroendevald inom LUF, Nicklas Lagerlöf, sägs ha haft tillgång till uppgifterna, men han har enligt uppgift inte själv utnyttjat dem. Aftonbladet avslöjar att det var en SSU-medlem i Skaraborg som först spred uppgifterna till Nicklas. Pinsamt, pinsamt! Varken (fp) eller (s) tycks ha nån vidare pli på sina ungdomsförbund.