Metro: Ungdomar föredrar alliansens politik

Läser i Metro idag att man gjort en undersökning av ungdomars inställningar till det kommande valet. Föga förvånande anser rätt få att försämrade arbetsvillkor eller sänkta löner är något positivt. Samtidigt tror majoriteten på Alliansens arbetspolitik. Bra, där. Jag tror de flesta ungdomar inser det uppenbara:

Ett jobb med halvbra villkor är långt bättre än inget jobb alls.

Detta eftersom man genom att tillåta mer flexibla arbetsvillkor för unga kan skapa jobbtillfällen som helt enkelt inte skulle ha funnits annars, oavsett vad insnöade sossar tycks tro. Jobb kommer inte av sig själva – enbart genom att stimulera företagandet, särskilt bland små företag, kan nya jobb skapas i den takt som krävs.

Naturligtvis säger ingen att försämrade arbetsvillkor är en perfekt lösning. Men de flesta måste inse att det är bättre än de 20 procent ungdomsarbetslöshet som med största sannolikhet kommer att fortsätta vara normen om sossarna får regera vidare.

Mindre än en vecka kvar och det borgerliga försprånget ökar igen. Go team!