Moderaterna har hedern i behåll

Det har skrivits otroligt mycket i både mer och mindre etablerade media om Agneta Östman-Wengers hjärnskadade utspel om att det är “för många invandrarbarn i media”. Som om detta skulle vara fult. Visserligen skulle jag också uppröra mig en smula om en tidning vinklade alla sina reportage utifrån specifika (folk)gruppers åsikter (hej Gringo!), men vilken hudfärg småbarn har på bild är verkligen en icke-fråga, och att ens ta upp det inbjuder till så många straffsparkar från rödskjortevänstern att det nästan är komiskt att se på.

Enligt uppgift från hennes man kommer Östman-Wegners att hoppa av sin kandidatur, något som även Aftonbladet spekulerar i. Moderaternas partisekreterare, Sven-Otto Litorin, har också uttryckt starka åsikter i den riktningen. Därmed behåller moderaterna nämligen sin heder. Inom högern är det naturligt och självklart att man utesluter dem som begår grova fel. Inom vänstern försvarar man dem in i det sista. Lars Danielsson, någon? Laila Freivalds? Anna Sjödin sitter fortfarande kvar på sin post, trots bevisad misshandel och grova rasistiska uttalanden!

Både vänstern och högern har sin andel rötägg. Detta förnekar ingen. Skillnaden är hur sådana rötägg hanteras när de väl avslöjas.

3 thoughts on “Moderaterna har hedern i behåll

  1. Det beror på att Någon fick hennes rättegång uppskjuten till efter valet. Alla bevis talar ju emot henne. Om hon var oskyldig hade det ju varit bättre, rent politiskt, att ha rättegången före valet. Eller? I vilket fall som helst borde hon ha tagit time-out tills rättsprocessen är över.

  2. Tycker knappast hon hade behövt ta timeout. Hennes upplevelser delas nog av många. Vad gäller tid för rättegång var det väl tre advokater som skulle synka sina kalendrar. Vad nu det har med valet att göra. Skrattretande när juridik och politik förs ihop som i fallet Repalu som två gånger blivit åtalad och friad inför val. En slump? Knappast.

Comments are closed.