Tydligt blått opinionsövertag väcker hopp

Visserligen ska man aldrig ta opinionsundersökningar som fakta, men .. nu visar faktiskt alla mätningar på en blå valseger i morgon. Inklusive SIFO, som i sin förra mätning vägde över åt vänster. Ledningen är statistiskt säkerställd, men det betyder i sig ingenting eftersom många väljare slutgiltigt bestämmer sig först på sista dagen. När Synovate/TEMO ändrade sin fråga från “Hur skulle du rösta om det vore val idag?” till “Hur kommer du att rösta i riksdagsvalet på söndag?” kunde drygt 22% av de tillfrågade inte lämna något säkert svar. Det är alltså bara på sin plats att moderaterna håller valstugorna öppna tills röstningslokalerna stänger i morgon. Själv funderar jag på var jag ska ha valvaka. Crazy Horse, kanske?

Det finns för övrigt ett välskrivet inlägg borta I hell-mans värld som jag tycker att fler borde läsa och kommentera. Hell-man framstår som ganska vänster för mig, men han inser att en borgerlig regering skulle föra med sig många fördelar. Dock finner han nackdelar i Alliansens politik som jag inte ser. Jag har skrivit ett långt svar till honom, men i skrivande stund inväntar det publicering. Nåväl. Jag har sparat det så att jag kan posta det här om det behövs.

Glöm inte att rösta i morgon!

2 thoughts on “Tydligt blått opinionsövertag väcker hopp

  1. Pingback: edd

Comments are closed.