Vänsterns desperata högerhat

Precis vad den här valrörelsen behövde, eller? En till skandal! Eller tre, beroende på hur man räknar. Regeringen anstränger sig verkligen för att bli avsatt så här i valets sista dagar.

Låt oss börja med en kort återblick. En ung fp:are blir, kanske genom tips från en ungsosse, varse om inloggningsuppgifter till sossarnas anslagstavla. Detta blir sossarna småningom varse om men trots hysteriskt armviftande och patetiska försök att måla upp det hela som en stor skandal rubbas knappt (fp):s väljarstöd alls. Kanske för att högerns väljare i stor utsträckning utgörs av akademiker som inser att sossarna egentligen har sin egen inkompetens att skylla.

I går gjorde Göran Persson sig skyldig till kriminellt förtal genom att anklaga Lars Leijonborg personligen för att ha varit inne i SapNet och snokat. Man tar sig för pannan. Vem försöker fettot lura? Vi spolar fram till dagens datum. Två praktfulla sosseskandaler målas upp på tidningarnas löp. Nummer ett är att företrädare för Byggnadsfacket, tillsammans med socialdemokratiska politiker, röjt loss och konsumerat stora mängder sprit på fackmedlemmarnas bekostnad. I många år. Maktfullkomlighet, någon?

Nummer två är att LO och SSU funnit det lämpligt att till små barn dela ut en tidning som med tecknade serier visar att folkmord och nazistiska dödspatruller är att vänta om Alliansen vinner valet. Detta tydligen för att (direkt citat) “Fredrik Reinfeldt kommer att bli stolt å kåt”. Man tar sig för pannan. Botten är nådd, igen. Hur kan man ens tro att en sådan tidning skall förbättra vänsterns chanser att vinna valet? Är vänsterns potentiella väljare verkligen så korkade?

Tyvärr ger inte heller opinionsundersökningarna någon sinnesro. De flesta statistikbyråer ger visserligen Alliansen några procents försprång. Men Sifo ger istället segern åt vänsterblocket. Egentligen missvisande eftersom det inte finns ett ickeborgerligt regeringsalternativ – vänsterblocket har ingen gemensam politik. Vinner de får vi en kohandel där (v) och (mp) ska trycka in sina sämsta förslag i socialdemokraternas politik. Det enda som egentligen är säkert då är att översittaren Persson sitter kvar. Kan någon hederlig svensk verkligen acceptera att vänsterpacket behåller makten?

6 thoughts on “Vänsterns desperata högerhat

  1. Precisera gärna hur små barnen som fick serier var och i vilket sammanhang utdelningen skedde.

  2. Enligt Aftonbladet har tidningen delats ut dels till gymnasieelever, dels till besökare på en familjedag på Kolmården. Se ABs artikel (även de länkade artiklarna på samma ämne).

  3. Att serierna delades ut till “små barn” är med andra ord lite av en gissning från din sida?

  4. Kalla det ett antagande, men på en familjedag på Kolmården torde små barn förekomma i stor mängd. Det viktigaste är hur som helst inte barnens exakta ålder, utan det faktum att propagandamaterial av den här typen (a) ens förekom i valrörelsen och (b) delades ut till någon över huvud taget.

  5. Ett bra antagande! För vem blir inte upprörd när sådant här når våra små! Vem tänker på barnen! Är det Rheinfelt? Neeeej, han äter ju barnen. Grattis till segern, jag hoppas på att se starka censurregler nu under dessa fyra år som hindrar att dylika serier nedtecknas och att dylika tankar tänks om vår nye reichminister. Stoppa den ohyggliga satiren!

  6. Vi kan åtminstone hoppas att sossarna lär sig lite om kampanjteknik från högern när de nu har fått på käften. MUF skänkte sina “jag vill byta stadsminister”-knappar till sossarna, har jag läst.

Comments are closed.