Dags att städa i bidragsträsket

Läste i Punkt SE (jo, jag blev påprackad en sån i morse) att 150 arbetslösa demonstrerade mot regeringens förslag angående A-kassan. (Länken är försvunnen, men det står om förslaget här, här och här.) Att borgerligheten har ohyfsen att städa upp i bidragsträsket är av förklarliga skäl en källa för irritation hos dem som kommit att bli mer eller mindre frivilligt beroende av det – en grupp s k proffesionella soffliggare som av någon anledning oftast röstar på vänstern. Underligt, det där.

Demonstranternas paroll – “Sänker ni A-kassan, sänker vi er!” – torde säkert ingjuta skräck i regeringen, särskilt som den framfördes av ett patetiskt litet antal människor, var och en uppenbarligen i avsaknad av den kompetens och/eller handlingskraft som fordras för att skaffa ett jobb. I rasande högkonjunktur. Man kan fråga sig om dessa människor inte borde hänvisas till komvux snarare än arbetsförmedlingen.

Hederliga, hårt arbetande svenskar – invandrade som infödda – har i många år irriterat sig på det pajasspel som varit svensk arbetsmarknadspolitik. Med lite tur (och en hel del skicklighet från regeringens sida) kan det vara över nu. Jag vill därför råda arbetarfack, LO, syndikalister och andra parasiter som nu skriker sig hesa: Ta inte ut er i förskott. Det här är bara början. Hjärtligt välkomna till Alliansens Sverige!