Fortfarande inte nöjd, Oskar?

Jag skrev för ett tag sedan ganska så långt och argt om Ungdoms- och Studentpartiets invändningar mot den av Alliansen föreslagna studentrabatten. Då handlade det om hur man upprördes av att den föreslagna rabatten var på blott 37%, mot USP:s krav på 40%. Vidare klagade man på att den föreslagna rabatten bara omfattade terminskort, något som jag uppfattade som faktafel (det fanns nämligen en artikel som sade motsatsen) men som nu verkar ha bekräftats såsom sant. Nåväl. Även om Oskar Reimer, talesman för USP (som faktiskt kommenterade mitt tidigare inlägg) enligt SvD:s artikel är nöjd med själva rabatten, vill han fortfarande att den ska gälla mer än bara terminskortet. Argumentet för detta?

40 procent är en bra rabatt. Men den kommer att ge studenterna likviditetsproblem när de ska ut med mycket pengar i början av terminen. Alla andra kan planera sitt resande genom att köpa månadskort – varför ska inte det också gälla studenterna?

Men Oskar, det är faktiskt ganska vanligt att man måste planera sina köp en smula i förväg för att ha råd. Det gäller alla (med någotsånär normal inkomstnivå). Nog för att man kan fråga sig varför SL inte erbjuder samma rabatt på alla biljetter, men är det inte en smula småsint att gnälla på en dylik teknikalitet när ni redan har lyckats förhandla er till 40% rabatt? Ta och fokusera på något viktigare nu, såsom den minskande kvaliteten på våra högskoleutbildningar, och/eller det faktum att KTH fortfarande lär ut Java som första programmeringsspråk till intet ont anande studenter.

2 thoughts on “Fortfarande inte nöjd, Oskar?

  1. Beklagar den låga nivån på din argumentation.

    USP driver halva priset, 50 % rabatt, på alla biljettslag för studenter och unga under 28.

    Det förslag som nu ligger är bara bra för 15 % av studenterna. Och mycket sämre än utLOVAT.

    Läs gärna debattartikeln för fler argument (det är ofta så att de vassaste argumenten inte används i nyhetstext…)

    http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_14093537.asp

Comments are closed.