Köp annonsutrymme som alla andra, SAC!

Även efter valet tycks det vara svårt för vänstern att respektera det offentliga rummet – något som man med sitt vanliga tjat om “solidaritet med sina medmänniskor” väl annars väl borde hålla för heligt. Denna gång är det SAC Syndikalisterna som vandaliserar genom att sätta upp klisterlappar om någon patetisk strejk i protest mot förändringarna i A-kassan. Oavsett vad man tycker i den frågan (jag borde nog skriva ett separat blogginlägg om det, men fan vet om jag orkar) borde det moraliskt riktiga i denna sak vara självklart för alla:

Köp annonsutrymme som alla andra, annonsera på offentliga anslagstavlor, dela ut lappar eller stå och skrik, men GE FAN i att vandalisera i kollektivtrafiken! Det är trots allt folk ur den “arbetarklass” ni säger er försvara som får städa upp skiten efter er.

Ironiskt nog tycker nog personerna som sätter upp lapparna också att vi som har fräckheten att köra bil ibland är ena äckliga miljömarodörer som borde åka kollektivt istället. Nå, så vad tror ni är effekten av att svina ner ännu mer i T-banan?

Jag tar bilen imorrn.

4 thoughts on “Köp annonsutrymme som alla andra, SAC!

 1. Du verkar titt som tätt dra paralleller mellan vänstern i stort och exempelvis Syndikalisterna. Det är ungefär lika begåvat som att påstå att Moderaterna är närbesläktade med diverse högerextrema pertier/rörelser. Skrattretande.

  Om du nu upprörs så över Syndikalisternas stackars fnuttiga lappar, eller andra påfund, så borde du ha energi och ilska till minst ett par tusen blogginlägg om sverigedemokraters, nationaldemokraters, NSF:ares, och så vidare, motsvarande beteende. Jag vågar påstå att de sprider ut trippelt mångfalt med propagandaskit i det offentliga rummet, jämfört med extremvänstern.

  … och du, jag kan ge dig ett inte oansenligt antal exempel på precis samma beteende från Moderaterna, från Socialdemokraterna, från Folkpartiet, och så vidare. Det är knappast varken något vänsterfenomen eller något extremfenomen att gödsla med exempelvis politiska klistermärken.

 2. Men jag har sett politiska klistermärken även från vänsterpartiet, så där har (v) och SAC Syndikalisterna något gemensamt. Jag påstår naturligtvis inte att de är lika ur alla andra aspekter.

  Blogginlägg kan jag lätt ignorera. De tillhör ett annat slags offentligt rum, som jag inte ser om jag inte väljer att se det; jag måste skriva in webadressen eller klicka på en länk, och jag har oftast en hyfsad idé om vad jag kommer att få se innan jag gör det. Men går jag ut på stan kan jag inte välja bort sinnesintrycken. De är inte längre begränsade till min dators fyrkantiga skärm, och det finns ingen “stäng”-knapp. Således är analogin mellan blogginlägg och klistermärken lite skev.

  Jag har ALDRIG sett klisterlappar i kollektivtrafiken från något högerparti, inte ens från sossarna. Tummis.

 3. Jag har sett klistermärken från Moderaterna, från Folkpartiet, från Centerpartiet, från Kristdemokraterna, från lliansen, från Skattebetalarnas förening, från samtliga dessas ungdomsförbund, från en massa enfrågesorganisationer, från en massa högerextrema (det ABSOLUT vanligaster, utan jämförelse), och från alla partier och ungdomsförbund på vänsterkanten… i kollektivtrafiken, men inte samtliga dessa specifikt just där – somligt har observerats på annat håll i det offentliga rummet (minst lika omöjligt att undvika), som på lyktstolpar, på papperskorgar, på väggar, på fönsterrutor, på betongfundament, på/i broar/tunnlar. Ytterligheterna, i bägge riktningarna, står högst sannolikt för merparten av detta beteende, men ALLA som vill föra ut en åsikt, bilda opinion, gör detta. Därmed inte sagt att det är medlemmar eller valda företrädare för organisationerna som står för spridningen, men spridningen sker likväl.

 4. Intressant. Jag ska titta noggrannare fortsättningsvis. Vid närmare eftertanke har jag sett Nationaldemokraterna sätta upp klisterlappar ett par gånger… de räknas väl kanske som ett högerparti, även om jag inte gärna betraktar dem som ett “parti”.

Comments are closed.