Fackliga översittarfasoner

Skummade förbi en artikel i tidningen om en söt tjej som fått sin salladsbar satt i blockad av representanter för Hotell- och Restaurangfacket som tycker att hon skall ge sina anställda kollektivavtal. Detta trots att de existerande anställningsavtalen ger bättre villkor, och att de anställda med bakgrund av detta naturligtvis inte vill ha försämrade avtal. DN har en bra artikel om saken, och Federley skriver insiktsfullt om situationen.

Om jag bodde i Göteborg skulle jag i denna stund (eller i morgon, det börjar bli sent) samla ihop mina vänner och bege mig dit för att (a) skälla ut alla fackidioter och (b) köpa mig en rejäl lunch. Maken till skamlöst beteende får man fan leta efter – visst tjänar facken en funktion, men den funktionen är inte att mobba enskilda företagare! Det finns inget egenvärde i kollektivavtal om individuella avtal ger bättre villkor! Ett avtal är ett avtal är ett avtal.

Jag hoppas verkligen att Sofia Appelgren inte skriver under något kollektivavtal mot sin eller sina anställdas vilja. Mobbing och maffiametoder skall bekämpas, särskilt om förövarna är några så patetiska som ett gäng vänstermiffon utan grepp om rättvisa och sunt förnuft.

One thought on “Fackliga översittarfasoner

Comments are closed.