Små blandare och stora

Människorna som gör TV-reklam har länge vetat att man måste få publiken att vilja se på reklamen – annars byter de snabbt kanal eller köper apparater som hoppar över reklamen. På Internet lever vi fortfarande i reklamens stenålder, här skall den (av Aftonbladet och liknande spamsajter att döma) vara så påträngande och irriterande som möjligt. Kör du Firefox, rekommenderar jag Adblock Plus tillsammans med Filterset.G för en reklamfriare internetupplevelse. Kör du inte Firefox? Skaffa det då, se sedan ovan. :)

Att propagera för bättre webbläsare var emellertid inte syftet med mitt inlägg. Snarare att bringa uppmärksamhet till två alldeles utmärkta webbaserade reklamkampanjer, som väckte åtminstone mitt intresse: Reklam för blandare. Två företag som båda tillverkar blandare – det ena i form av hushållsmixers, det andra i form av stora industriella strimlare – har gjort ganska liknande kampanjer där man kan se deras maskiner i full färd med att förstöra saker:

Små blandare – Will It Blend?

Stora blandare – Watch It Shred!

Mycket nöje!