Två små spel

Jag bara älskar enkla spel som ändå lyckas vara otroligt beroendeframkallande. Spelet Lemmings från 1991 är ett sådant spel. I min arla ungdom (på PC, inget Amiga-tjafs!) spelade jag igenom det grundligt. Det är mig därför mycket välkommet att någon har gjort en portning av originalspelet som går att köra direkt i webbläsaren. Prova! Det tycks vara implementerat bara med JavaScript och är extremt troget originalet, så vitt jag kan avgöra.

En variant på konceptet är Miners, ett spel där man skall guida små guldgrävare. Kul, men långt ifrån lika beroendeframkallande som Lemmings. Dessutom kräver det Java (usch!). Men väl värt att prova på hur som helst.

2 thoughts on “Två små spel

  1. OHH LEMMINGS!!!
    Mitt näst första spel till PC. Det första hette diggers. Dock saknar jag ganska många banor till detta lemmings, minns att mitt spel hade hundratals…

  2. hmm. Utan att ha spelat miners så ser det ju ut att vara en portning av mitt gamla spel diggers!

Comments are closed.