Så mycket att skriva, så lite tid

Jag har haft fullt schema på sistone. Mycket händer i världen och helst skulle jag ju vilja skriva långa inlägg om allt – jag tycks lida av en total oförmåga att uttrycka mig kort. Så nu tänkte jag göra ändring på det: Här är en hög saker som jag läst bara idag som jag känner att fler borde informera sig om.

Nummer ett kommer från Syrran. Syrran är socialist, en grupp som jag vanligtvis inte är i åsiktsöverensstämmelse med, men hon har skrivit ett inlägg som belyser det för mig irriterande faktumet att vissa bloggar bara skriver referat av aktuella tidningsartiklar, utan att slänga in något eget material. Jag försvarar förstås varje människas rätt att skriva vad han/hon vill på sin blogg, men kan vi inte slippa referat-spam på Knuff och Intressant?

Nummer två och tre handlar om Carl Bildt. Någon kanske undrar varför jag inte har skrivit om stormandet kring hans optionsaffärer. Anledningen till det är för att det hela är trams. Vänsterfolket är livrädda för Bildt och nu känner de doften av blod. Gäsp! Fridholm.net ger en objektiv faktabakgrund till det hela och förklarar varför vargarna inte har något att hämta i det här fallet. Den där Tomas förklarar bra vad som var fel med den omtalade men inkompetent utförda TV4-intervjun, som tycks ha gett vissa röda puckon mer vatten på sina gnisslande kvarnar.

Federley startar en Liberal Grupp. Jag funderar på att gå dit. Hoppas att embryo-trollet kommer, jag vill veta om han pratar sådär i verkligheten (se översta kommentaren till Federleys inlägg!)

Jag är jävligt besviken på Sven Otto Littorin. Hade förväntat mig en mycket mer rakryggad hållning av vår nya regering, men karln låter som en vidrig sosse när han försvarar fackets maffiametoder, utpressning, kollektiv bestraffning och dessutom kallar det för “den svenska modellen”. Jag hoppas verkligen att detta är ett försök att få facket att lugna ner sig, för att sätta in de riktiga stötarna senare. Om inte så är den enda ljusglimten att det hade varit ännu värre med en vänsterregering. Läs den här debattartikeln av Federley och Wykman i Expressen.

Nummer sex på min lista handlar opassande nog om våldtäkt. Dessutom måste jag återigen tipsa om ett inlägg hos Syrran. Hon skriver mycket balanserat och klokt om det faktum att “invandrare” får kortare straff än “svenska” män eftersom invandrarna förväntas bli utvisade efter avslutat straff. Vidare belyser hon ett av problemen med principen om konsekvensneutralitet (jag tänker inte förklara vad det är – det gör Syrran i sitt inlägg). Läs! Och hoppas att jag inte håller på att bli socialist!

Från våldtäkt på kvinnor till en annan typ av oacceptabelt beteende, nämligen censur. Den engelskspråkiga bloggen JTurn har scannat västerländska tidningar som köpts i Iran. Kvinnosynen i det landet är verkligen skrämmande ociviliserad och reflekteras väl av hur omfattande bilderna har censurerats. Så går det när man låter religiösa nötter styra ett land…

Slutligen något om prostitution. En tjej som kallar sig PhonePhucker har gästskrivit i bloggen Att arbeta som eskort om sin syn på prostitution och hennes svar på alla de typiska argumenten som brukar dyka upp när prostitutionens vara eller icke-vara diskuteras. Hon utmanar slutligen alla som är emot prostitution att bemöta hennes argument, som i mitt tycke är såväl sakliga som intelligenta. Ännu så länge lyser svaren med sin frånvaro. Skall bli intressant att följa. Med risk för att framstå som en total snuskhummer så tycker jag att hon har rätt – om en person vill sälja sex så ska han/hon få det. Alla måste ha rätt att bestämma över sin egen kropp.

LouiseP har också skrivit ett bra inlägg som berör samma ämne. Hon noterar också att vänstern har svårt att hålla sig till en sanning när man samtidigt argumenterar för kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar och mot prostitution.

Tack för mig! Jag hoppas kunna skriva något längre och mer sammanhängande så småningom.

One thought on “Så mycket att skriva, så lite tid

  1. ser fram emot blankcetten med liberalrerna dom bjudrer säkrert på någnonting flott

    en retuscherad befriad julskinka kankse

Comments are closed.