Vårtankar

Traskar omkring i solgasset utanför Norrtälje Sjukhus (fråga inte vad fan jag har här att göra) och läser listan på avdelningar: Logoped (vad gör en sån?). Kurator – det är väl nån som snackar med mentalsjuka tills de dör av uttråkning. Dietist? Läste Ateist först, men det var väl önsketänkande. Om 20 år kanske vi har ateister som lär de troende att veta bättre. “Nej men Pelle, läser du bibeln nu igen. Dags att boka en ny tid hos ateisten!” Med tanke på att homosexualitet betraktades som en sjukdom för inte så många decennier sedan är det tydligt att den rådande uppfattningen om vad som är friskt eller inte varierar ganska kraftigt. Är det inte sjukt att blint tro på fullständigt orealistiska sagor om gudar, himlar och helvete? Jag tycker det. Ändå skriver Bitte Assarmo krönikor i SvD istället för än att ligga på psyket, där hon av allt att döma hör hemma. Vart är världen på väg?

Tillägg: Kamrat P har upplyst mig om att en logoped är en sån som botar skåningar. Tack P!