Félicitations, mes amies!

Nicolas Sarkozy och högern vann i Frankrike med klar majoritet. En seger för oss som gillar frihet och rättvisa (remember kids, rättvisan kommer från höger!) men på vänstersidan gråter man förstås krokodiltårar. Och på typiskt vänstermanér kommer de patetiska förlorarargumenten fram.

Frankrike var inte moget för en kvinnlig president” tätt följt av “ett bakslag för jämställdheten”. Skitsnack. Ojämställt hade varit om Royale hade vunnit för att hon är kvinna (eller Sarkozy för att han är man), snarare än på sin politik. När en kvinnlig kandidat tar sig till slutspurten och får 47 procent av väljarstödet kan man knappast med någon trovärdighet hävda att hon förlorade för att hon är kvinna. Nej, hon förlorade för att hon är en socialist.

Sarkozy kallade franska ungdomar för slödder“. Sant, med en rättelse: han kallade franska ungdomar som ställde till med upplopp, brände hus och bilar och misshandlade oskyldiga för slödder, samt föreslog att man skulle bekämpa dem med vattenkanoner. Jag tycker det låter väldigt snällt. De som protesterar politiska beslut med våldshandlingar är inte bara slödder, de borde ur lagens synpunkt betraktas som terrorister. Gas och blykulor, inte vatten, är passande medel mot sådana.

Det är för övrigt notervärt att vänsteranhängare i flera franska städer ställde till med våldsamt upplopp när det stod klart att Royale hade förlorat. Här i Sverige är vänstern för det mesta betydligt mer väluppfostrad, vilket vi bör vara tacksamma för. Låt hoppas att polisen är redo att skydda medborgarna om desperationen i det röda lägret över nedmonteringen av jantelagen spiller över i våldsamma upplopp även här.

3 thoughts on “Félicitations, mes amies!

  1. Käre Wilhelm,
    innan du yttrar dig på franska bör du kontrollera språket. Det heter “Felicitations, mes amies!” Les amies är plural och då bör pronomen innan syfta på plural. I Frankrike är språket mycket viktigt och därför alieniseras alla utlänningar, inklusive vi från EU, som trots allt också är invandrare här i landet. SArkozy är den nye Nixon, läs om honom i min senaste weblog: http://www.wordsandart.com.
    Hälsn. Erik

  2. Hej Erik och tack för rättelsen! Jag kollade faktiskt stavningen innan jag postade (medelst Google-sökning) men tydligen gör en hel del andra sajter samma misstag, för jag fick för mig att det skulle vara “mon” där. Rättat nu i alla fall.

  3. Enda hoppet for Frankrike, faktiskt. Kommunisterna hade stort nederlag som i andra lander. Dags for detta stenaldersparti att lagga av med sin verksamhet. Ingen vill ha dom.

Comments are closed.