Mycket snack och lite hockey

Jag brukar inte skriva inlägg vars enda syfte är att plugga nån annans blogg, men nu är det faktiskt nödvändigt. Johan Ingerö har skrivit ett inlägg som tar hela den svenska vänstern och spöar skiten ur den. Grundligt. Eller vad sägs om följande pärla:

Jämfört med Mona Sahlin är emellertid Östros rena fyrverkeriet. Beslutet att satsa på en bättre begagnad femtioåring som pratar som en fjortis och innehar något slags olympiskt rekord i grenen Mycket snack och lite hockey kan knappast betraktas som det smartaste draget i den så kallade arbetarrörelsens historia.

Ta och läs resten. Nu. Ingerö sammanfattar på ett lysande sätt vad alla med någon uppmärksamhet på politiken har sagt sedan valet: Alliansen levererar vad de gick till val på, till vänsterns stora bestörtning. De senare gnäller ständigt, men har inget eget att komma med och en uppsättning trötta släpankare till partiledare. Den enda som egentligen har en chans i debatt mot Fredrik Reinfeldt är Mona “Mycket snack och lite hockey” Sahlin, men inte ens den bäste partiledare klarar av att föra fram ett parti som inte har någon politik att komma med.

Alla vänsterbloggare som kacklat nöjt över att Alliansens opinionssiffror sett dåligt ut under det senaste halvåret (för alla vet ju hur pålitliga och relevanta opinionsundersökningar 3½ år före ett val är) lär ju för övrigt finna det notervärt att Alliansen går starkt framåt, enligt samma typ av undersökning som man nyss tog för ett bevis på socialdemokratins fullkomlighet. Själv skulle jag bli mycket förvånad om trenden inte fortsätter, förutsatt att regeringen fortsätter att göra sitt jobb. Man fixar inte ett land som misskötts av sossarna i flera decennier över en natt (eller en mandatperiod) – det tar tid innan arbetet bär frukt.

Noterar för övrigt med glädje att högern krossar motståndet även i gamla vänsternästet Frankrike. Liberté, egalité, fraternité. Det är bara att gratulera Sarkozy och company.

One thought on “Mycket snack och lite hockey

  1. hmm.. planeten och din blogg håller inte helt med varandra.. och jag som precis skulle påpeka ditt fel om allians-seger :-P… men nu är det nära iaf.

Comments are closed.