Spam, AFA och Hitlerjugend

Akismet har fångat 21,032 spammar sedan installationen.

Det är cirka 60 spam/dag. Det ovanstående meddelandet möter mig varje gång jag går in i administrationspanelen för min blog, fast med ständigt ökande siffror. Ett par spam om dagen brukar också ta sig igenom filtret, dessa får jag radera manuellt. Och det suger. Jag har bättre saker att göra än att radera idiotreklam som ingen vettig människa ändå klickar på.

Att stänga av kommentarerna helt är förstås inget alternativ. En blogg utan kommentarer är inte en blogg. Om man sedan stänger av kommentarerna för att slippa spam eller för att man inte tål svar på tal är mindre relevant. För att minska spamplågan för egen del har jag dock valt att stänga av kommentarer på inlägg äldre än 30 dagar, eller där mer än 30 dagar har förflutit sedan den senaste kommentaren (som inte är spam). Då så gamla inlägg högst sällan får relevanta kommentarer ser jag inte detta som någon större uppoffring. Men det minskar attackytan rejält.

Nu för något intressantare: Extremvänstern och deras ständiga trams. Jag noterar med avsmak hur man på typiskt manér tar till gatstenar (nåja, lysgranater) när argumenten tryter, oavsett om det är mot nazister i Stockholm eller mot politiker i Rostock. I inget av fallen lyckades man uppnå några konstruktiva resultat. Dessutom är taktiken vedervärdig. Vänstern gillar inte nazister, så man sabbar deras parader. Skulle vänstern tycka att det var fair play om nassarna kastade lysgranater på prideparaden? Tänkte väl inte det. Lyckligtvis har vänstern ensidigt fått spö av rättsväsendet, såväl här som i Tyskland. Bra – samhället måste slå hårt och obevekligt mot dem som inte fattar de demokratiska spelreglerna.

Nihonshu säger det bäst: AFA är vår tids Hitlerjugend. Själv skulle jag kalla dem spam. Med den lilla skillnaden att det inte finns tillnärmelsevis lika många av dem.

2 thoughts on “Spam, AFA och Hitlerjugend

  1. Helt underbart. Jag skall härmed kalla dem vid deras rätta namn – spam! Hehehe….

    Lykligtvis inte alls lika vanliga som riktig spam som ju utgör mer än den riktiga mailen…

Comments are closed.