Man tar sig för pannan och suckar

Att göra en facepalm, att slå sig för pannan, är något jag gör rent symboliskt när jag läser något idiotiskt på nätet. Inte helt sällan flera gånger om dagen. Tur att jag har en blogg så att jag får skriva av mig ibland. Den som håller koll på flödet har säkert noterat Malin Wollins kolumn, en text så packad av idiotier att jag nästan borde återuppleva min gamla följetong “Aftonbladet suger” bara för hennes skull. Kolumnen är ett svar på en tidigare, betydligt mer välskriven kolumn av fyra sexsäljare där man propagerade för att köp av sexuella tjänster skulle avkriminaliseras, då den nuvarande sexköpslagen gör mer skada än nytta. Wollin misslyckas emellertid helt med att forma en övertygande kolumn, då hon uteslutande använder sig att argument som slagits i spillror för länge sedan. Det spelar ingen roll vems dotter som blir prostituerad. Problemet är att samhället behandlar prostituerade illa, istället för att hjälpa dem (vilket torde vara syftet). När till och med Syrran sågar kolumnen är det inte svårt att förstå att det är läge för Wollin att sitta ned, hålla käften och läsa tills hon lärt sig något.

Ändå var det inte få som postade uppmuntrande kommentarer på Wollins blogg och berömde kolumnen. Det är klart, den vardagsfeministiska pöbeln är förstås emot allt som har med prostitution att göra, inklusive de prostituterade själva, eftersom ett försök att sätta sig in i situationen skulle distrahera allt för mycket från senaste Femina. Suck. Jag försökte faktiskt ta diskussionen med en av knäppisarna som berömde kolumen i sin anonyma blogg, varpå jag fick de mest underliga svar. Eller vad sägs om följande, med sköna 1940-talsvibbar:

Jag: “Slutligen ber jag att få påpeka att vad DU skulle vara beredd att göra respektive inte göra är helt ointressant. Jag skulle heller inte vilja prostituera mig. Men i ett fritt samhälle måste man respektera att människor är olika.”

Knäppis: “i ett fritt samhälle så måste vi inte acceptera någonting. det är det som är det fria. i ett samhälle som förtrycker vissa grupper och människor får vi acceptera att sådant sker.”

Nu Godwin:ade jag visserligen mig själv, men det skiter jag i. Jag har valt att inte länka till knäppisens blogg, den som vill och är utrustad med Googles välsignelse hittar den säkert, och vår spännande diskussion.

Förresten, apropå Syrrans kommentar om att idioter i de egna leden är värre än kompetenta motståndare kan jag inte annat än hålla med angående Mats Johanssons kommentarer om upphovsrätt och yttrandefrihet i Almedalen. Varför måste sådana idioter företräda partiet jag röstade på i senaste valet?

One thought on “Man tar sig för pannan och suckar

  1. Tack för komplimangen angående vår artikel på fjärde sidan i Expressen. Det är synd att våra motdebattörer inte kan hålla sig på samma nivå i debatten mot oss stackars “offer”

Comments are closed.