No jokes please, we’re leftists

Min polare och standup-comedy-expert P skickade mig den här länken till en intervju där SSU-ordföranden i Örebro, Emma Lindell konfronterar Peter Wahlbeck, stå-upp-komikern som hon körde ut från SSUs kongress eftersom hon “kände sig kränkt” av att han drog skämt om feminister. Intervjun är rätt kul – Lindell blir fullständigt krossad av Wahlbeck, som faktiskt lyckas vara ganska rolig på samma gång (han liknar bland annat Lindell vid en självmordsbombare). Emma Lindells bästa replik:

“Jag är tränad i … jag är feminist och jag är tränad i att jag ska säga ifrån när jag upplever att nånting är kränkande.”

Skaffa lite jävla självdistans! Om jag vore feminist skulle jag känna mig jävligt kränkt av att Lindell får alla feminister att framstå som PK-töntar utan humor. Olika sossar har intressant nog väldigt olika uppfattning om hur rolig Wahlbeck var, och hur många det var som kände sig “kränkta”. Någon nämnde hälften, vilket jag finner fullständigt orealistiskt eftersom Wahlbeck utan tvekan hade märkt det – det rörde sig om över 600 personer totalt på kongressen. Siffror som 10 och 20 har nämnts i flera bloggar. Följande skriver en SSU:are som kommenterar Politikerbloggen:

“Vadå “folk strömmade ut från festlokalen”? Var det tio som gick ut? Man får väl för f-n ha lite självdistans. Ska vi i SSU agera som en samling alltid politiskt korrekta torrbollar och moralkärringar så lär vi inte få många nya medlemmar. Tvärtom! F-n vad pinsamt det var när Emma Lidells fick sitt utbrott.”

Jag förutspår härmed att underhållningen på nästa SSU-kongress kommer att bestå av småbarnsmammor ur etniska minoriter som turas om att dra vitsar om vita höginkomsttagare. Vidare kommer alla skämt komma från en i förväg preparerad lista som varje deltagare på kongressen har fått en månad i förväg, i syfte att filtrera ut allt som kan vara “kränkande” för någon religion, etnicitet, könstillhörighet, sexuell läggning, inkomstgrupp eller politisk inriktning. Utom kristna vita heterosexuella män med höga inkomster som inte röstar på vänstern.

OBS: Länken till inslaget i SR kräver Real Player, ett insticksprogram till webbläsaren. Du finner det här. Ibland frågar SR:s sida vilken spelare man vill använda, men när man fyllt i det så hamnar man ibland på fel radioprogram! Om det händer, öppna samma länk igen.

One thought on “No jokes please, we’re leftists

  1. Siffrorna på antal kränkta personer har troligtvis fåtts fram på följande vis:

    1) Kränkt person i publiken känner sig kränkt av Wahlbecks roliga/kränkande monolog.

    2) Kränkt person påpekar detta faktum för sin publik-granne.

    3) Grannen håller inte med den kränkta personen, utan tycker att Wahlbeck är underhållande.

    4) Kränkt person i publiken noterar att av alla personer den pratat med angående frågan känner 50% sig kränkta.

Comments are closed.