Skrev du utan att tänka, Hanna?

Det händer inte helt sällan att det dyker upp något som jag vill kommentera, men där jag inte riktigt orkar skriva ett helt eget blogginlägg om det. En vanlig lösning är då att skriva i någon annans blogg. En snabb titt på Knuff avslöjar ju oftast minst tiotalet bloggar som skriver om en given nyhet, varpå jag kan slinka in med ett muntert instämmande eller ett ilsket mothugg.

Just en kommentar av den senare typen blev det när välkända vänsterbloggaren Hanna Löfqvist hade skrivit ett inlägg apropå att en tidigare frikänd våldtäktsman, tillika stureplansprofil och krogägare, blivit misstänkt för en ny våldtäkt. Jag är rätt van vid att vänsterbloggare helt sonika raderar kommentarer från meningsmotståndare, så jag tar numera alltid en skärmdump av inlägget och min kommentar.

Blogginlägget som försvann

I just det här fallet visade det sig ju vara tursamt eftersom Hanna tog bort sitt eget inlägg (och min kommentar med det) bara några timmar senare. Nu tror jag förvisso inte att detta var en reaktion på min kommentar (även om jag kan hoppas!) men det är ändå lite kul att se en extremfeminist frivilligt käka upp sina ord. Kan jag åtminstone få nära ett stilla hopp om att det inte är första eller sista gången?

Förresten, angående själva sakfrågan: Jag tycker att alla våldsbrott är vidriga, och jag är efter att ha läst domen från den första våldtäktsrättegången mot den man som även nu är misstänkt rätt säker på att han är en mycket, mycket elak jävel som borde sitta bakom lås och bom. Jag hoppas innerligt att han blir dömd denna gång. Samtidigt är det lite med våldtäkter som med kriget i Irak: oproportionerligt många spaltmeter. Det mesta våldet i samhället är fortfarande män som slår män. Det är därför där de mesta resurserna borde läggas.

One thought on “Skrev du utan att tänka, Hanna?

Comments are closed.