För varje päls de inte köper…

…ska jag köpa tre! Nej, allvarligt talat är jag inte mycket för pälsar. Det finns både snyggare, bekvämare och billigare plagg jag hellre bär. Jag är också medveten om att det förekommer att djur behandlas illa i samband med framställningen av pälsar. Men om folk så våldtog söta gnagare på löpande band nere i de länder där pälsarna faktiskt tillverkas, är det ingen ursäkt för att förstöra eller försvåra verksamheten för hederliga företagare här i Sverige, som bara säljer produkterna. För att inte tala om att ge sig på sagda företagares familjer, sommarstugor och bilar.

Vad vi har här är snarare ett alltför välkänt fenomen: ouppfostrade jävla drägg som gillar att slå sönder saker och gömmer sig bakom en fasad av att man minsann gör något gott. Djurens Befrielsefront, Asfaltsdjungelns Indianer, AFA, need I go on? Lyckligtvis verkar Polisen, enligt SvD:s artikel, ha hittat effektiva vägar att bekämpa vandalismen i Malmö, som förhoppningsvis går att applicera även norröver. När snorungarna sitter i finkan kanske de lär sig prioritera andra saker än att göra livet svårt för oskyldiga butiksägare.

2 thoughts on “För varje päls de inte köper…

  1. Djurskyddslagarna efterlevs ju inte. Hade dem gjort det, så skulle vi inte ha pälsindustri, och då skulle inte de här brotten behövas. Vill aktivisterna hjälpa djuren, så har de alltså inget annat val än att göra så här. Tycker de agerar på samma modiga sätt som folk gjort mot Nazityskland och mot slaveri etc. Är inget “oskyldigt” och “hederligt” varken med nazister eller pälshandlare.

  2. Jag håller definitivt inte med. Aktivisterna har visst ett val: anser man att lagarna är felaktiga kan man arbeta politiskt för att förstärka dem. Anser man att brotten inte beivras kan man arbeta politiskt för att ändra rättsväsendets prioriteringar. I den mån detta inte hjälper så finner man sig i att det är så det fungerar i ett demokratiskt samhälle.

    Liknelsen med nazism är inte relevant. Pälshandlare varken dödar eller förslavar människor, de startar inte krig och bryter inte mot mänskliga rättigheter. (Du kanske bryr dig mer om djurs rättigheter, men det är du relativt ensam om i sådant fall.)

Comments are closed.