Polisen ska bekämpa riktiga brott

Ett statligt institut som antagligen borde ha lagts ned för länge sen, Väg- och Transportforskningsinstitutet, har lagt fram en rapport där man menar att polisen borde bötfälla den som kör 6-10 km/h för fort på 90/110-väg. Idiotiskt. Dels skulle man i sådant fall få stanna drygt 75% av bilarna – tänk Essingeleden en vardagsmorgon så är siffran nog 95% som kör mer än 10 km/h över gällande begränsning – men det vore också rent befängt att satsa ännu mer pengar på ett brott som de flesta svenskar inte anser är något brott. Eller som PJ Anders Linder skriver:

Hur motiverar de ansvariga att prioriteringen att jaga 120-på-110-väg-bilister, samtidigt som det inte finns patrullerande polis på gator och torg under kvällar och nätter?

Word. Dessutom anser jag att man bör höja hastighetsbegränsningarna tills de blir rimliga i förhållande till vad moderna bilar och vakna bilförare klarar av. Inför “långsamma filer” på de större vägarna där svaga förare kan puttra fram. Sedan kan man börja jaga fortkörare på vägar i obebyggda områden. Men först då.

One thought on “Polisen ska bekämpa riktiga brott

  1. Så länge det finns Agda -85 med körkort måste tyvärr skiten anpassas efter henne, det måste av trafiksäkerhetsskäl anpassas efter de långsammaste bilförarna (där de flesta anser att de andra borde vara) medan resten (där de flesta placerar sig i) får lida. ‘Långsamma filer’ kan funka om Agda har självinsikt att köra där – något som väldigt få i Sverige (världen?) har. Fram för böter för folk som stör trafikrytmen istället – Om ‘alla’ kör 130km/h och en person kör 110km/h och stör, vem gör då fel? Men tyvärr kräver väl svensson mer specifik lag…

Comments are closed.