SSU, igen

Den som idag titulerar sig ordförande i SSU har onekligen stora skor att fylla. Det skall mycket till för övertrumfa bidragsfusk, krogslagsmål och andra skandaler som man så lätt kopplar ihop med detta förbund. SSU står också, tillsammans med LO Ung, för 97% av skräpet i bloggosfären. Onekligen måste en SSU-ordförande ta i riktigt ordentligt för att göra sig påmind om sin existens. Anton Bergsmark, ordförande för SSU i södra Stockholm, har hittat ett något kontroversiellt sätt att göra detta på:

Att överklassen börjat döda varandra skiter jag blanka fan i. […] Bättre att den unga bourgoassien dödar varandra än att de som alltid riktar sitt våld mot arbetarklassen.

Jonas Morian har fler fina citat från Antons blogg, där han bland annat fört fram sådana fina och balanserade åsikter som att “Kapitaliseterna är mördare” och att Mikael Nestius är nazist. Anton har dock gjort en 180 och raderat inläggen från bloggen strax efter att media och bloggosfären uppmärksammade idiotierna. Kommentarsfunktionen har han också slagit av. Fast, allvarligt talat, jag tycker det är orättvist att kalla Anton Bergsmark för sosse. Orättvist mot övriga sossar, alltså. På hans inlägg framstår han snarare som en AFA-ligist runt 15 vårar. Emellertid är han faktiskt ordförande för SSU, om så än bara i södra Stockholm. Vore jag socialdemokrat, skulle jag finna det skrämmande.

Se även Stockholm City, googlecache av Anton Bergsmarks nu raderade originalinlägg, Politikerbloggen och andra.

2 thoughts on “SSU, igen

  1. Visst är det skrämmande och med med risk för att kallas främlingsfientlig sticker jag ut hakan och säger att detta hat uppvisar t.ex. unga svenska kosovoalbaner och unga svenska kurder när det gäller serber/turkar. Är det en epidemi av hat och förakt vi ser i den unga svenska generationen?

  2. Visst finns det rasism även mellan invandrargrupper, även om jag inte är så bekant med just de motsättningar du beskriver. Det är dock skillnad mellan rasism och s k “klasshat”, i det att det förstnämnda förekommer överallt, men det senare är ett rent vänsterpåhitt. Som liberal erkänner jag inte ens att begreppet “klass” har något med verkligheten att göra, jag ser människor som individer.

Comments are closed.