Ylva Thörn (hjärta) Soffliggare = SANT

Ylva Thörn, ordförande för Kommunalarbetareförbundet (ytterligare en vinstdrivande stödorganisation till SAP, som alla säkert redan visste), skriver ett tårdrypande debattinlägg i SvD brännpunkt. Alliansen är så, så elak mot alla de arbetslösa, hur vågar man kräva att folk jobbar istället för att snylta på skattepengar!? Jag citerar Thörn:

De hårdare reglerna i a-kassan får helt orimliga proportioner för många säsongsanställda. En kyrkogårdsarbetare som arbetat heltid 6 månader under sommarsäsongen och har haft en lön på 16900 kronor per månad skulle ha fått 13530 kronor per månad vid arbetslöshet under vinterhalvåret med de gamla reglerna.

Fetstilsmarkeringen är min. 81 180 kronor för att göra ingenting i sex månader! Och detta tycker Thörn är mer rimligt än att den som bara jobbar sex månader per år faktiskt gör något annat under de andra sex månaderna? Den totala bristen på verklighetskontakt som denna fackmaffians frontfigur uppvisar är slående. Eller vad sägs om följande, apropå höjningen av avgiften till A-kassan som Alliansen genomfört:

Det har lett till att 58907 medlemmar tvingats lämna a-kassan. Prognosen talar om att 100000 av våra medlemmar kommer att stå utan arbetslöshetsförsäkring vid årets slut.

Eller så beror det kanske på att det går bra för Sverige, arbetslösheten minskar stadigt och de som har jobb känner sig ganska säkra på att få behålla dem. I det läget sparar man hellre pengarna än lägger dem på “försäkringar”. Eller skickar dem till sossarnas kampanjkassa. Vilket alla LO-medlemmar gör ofrivilligt, oavsett favoritparti.