Maximal vill-ha-faktor!

Jag har börjat gå i tankar på att byta ut min älskade, underbara, men något slagskeppsliknande BMW 740iA ’99 mot en mindre bil. Dels är små bilar körgladare, dels är de oftast mycket billiga i drift. Att överträffa BMW:n i komfort och utrustning går knappast – åtminstone inte med mina begränsade ekonomiska medel – så istället är planen att hitta en bil som helt enkelt är coolare, inte heller det en lätt uppgift. Nu tror jag emellertid att jag har lyckats. I dagarna lanserade BMW nya MINI Cooper Clubman, en något förlängd version av succén Mini Cooper som erbjuder mer av allt, inklusive bagageutrymmet föregångaren saknar. Efter att ha lekt med konfiguratorn på MINIs engelska webbplats och snackat med en trevlig BMW-säljare är jag i princip såld. Eller vad sägs om följande ögongodis:

Mini Cooper D Clubman, Exteriör 1

Mini Cooper D Clubman, Exteriör 2

Mini Cooper D Clubman, Interiör

Klicka på respektive bild för att se den i originalstorlek. Bilderna kommer direkt från MINIs konfigurator, och visar alltså den bil jag specade ihop åt mig själv. Otroligt läcker, om jag må så säga. I utrustningen återfinnes bland annat skinnklädsel, HiFi-paket med 10 högtalare, panoramaglastak, klimatanläggning, bi-xenonstrålkastare och en massa andra saker man helt enkelt inte kan leva utan. Motorn är en pigg diesel på 110 hk, miljöbilsklassad såklart! Och priset? Lägre än man kan tro…

Om någon vecka har MINI Cooper Clubman premiär i Stockholm. Förhoppningsvis får jag med kameran och kan ta lite bilder. Stay tuned.

Tillägg (21:08): Woot! Mini Clubman på Youtube! Och tjejer! Kolla!

2 thoughts on “Maximal vill-ha-faktor!

Comments are closed.