MINImalism

Jag har tidigare skrivit om MINI Cooper Clubman, den bil jag trånar efter (för tillfället – det har funnits andra…) som ersättare till min nuvarande trotjänare. Sverigepremiären var i torsdags och jag hade haft turen att få plåtar till showen, som ägde rum på Nordic Light Hotel i Stockholm. Fick tillfälle att både titta på, känna på och provsitta bilen, samt lyssna till VD:n för BMW Group när han drog ett ganska PR-mässigt tal. Det bjöds också på lite dansnummer, om än inte lika stort och flashigt som på världspremiären i Frankfurt så klart sevärt ändå. Jag tog också ett helt gäng bilder. Intrycken från kvällen kan väl sammanfattas så här i korta drag:

Det bra: MINI Clubman är precis lika cool i verkligheten som på bild. Trots att det är en relativt billig bil känns den väldigt premium och välbyggd. Komforten är utmärkt, skinnsätena är väldigt sköna, även om jag har upplevt bättre. Glastaket är supercoolt. Dessutom fick jag till slut bekräftat att dieselmodellen har turbo, en detalj som webbens visdom inte kunnat ge mig ett tydligt svar på. Trimchip, någon?

Det dåliga: Jag lär få vänta ett tag på min bil, efterfrågan är stor (särskilt på dieslarna) och jag har inte råd att vara bland de första att beställa, snarare lär det bli till våren. Dessutom har jag hittat ett par utrustningsoptioner som jag förmodligen inte klarar mig utan – man fattar att det är en BMW när ett armstöd kostar 1 600 kr. Jag skippar nog just det. Tycker också att säljarna som BMW hade på plats verkade vara illa rustade för att svara på frågor av teknisk natur.

På det hela taget hade jag dock en jättetrevlig kväll, och jag är fortfarande fullständigt betuttad i bilen! Vi får se till våren hur det blir. Ska i alla fall försöka ta mig in till BMW i Solna och provköra nu till helgen.

One thought on “MINImalism

Comments are closed.