Om Salem, vänstervandalism och att bomba i ett gott syfte

Man vet att det börjar närma sig den 9 december när väggar och golv på offentliga platser plötsligt pryds av fula klisterlappar från random vänsterextrem organisation om att det nu minsann är dags för “kamp” igen. Det vänstern menar med “kamp” är som bekant att åka på stryk av polisen, så man kan fråga sig vilket intresse vanligt folk har av detta.  Själva ämnet för demonstrationen har väl de flesta redan glömt bort – det handlar om ett (rasistiskt?) mord som ägde rum i betongförorten Salem, och som sedan dess har åtnjutit årlig uppmärksamhet av nazistiska och främlingsfientliga grupper eftersom mordoffret var svensk men mördarna invandrare. Vänsterpacket missar förstås aldrig en ursäkt att ställa till med våldsamt upplopp, så Salem blir ett slagfält en gång om året.

Personligen gillar jag inte rasism, oavsett vilka grupper den riktar sig mot eller om de utsatta är i majoritet eller minoritet. Det är också ett skäl till att jag avskyr vänstern. Deras “klasskamp” och försök att skapa klyftor i samhället baserade på inkomst (eller är det utbildning?) är i sig ett slags rasism. Eller klassism, om man så vill. Jag kan därför lätt konstatera att jag i kriget om Salem önskar båda sidor lika mycket ont. Kan vi inte evakuera civilbefolkningen samt polisen och skicka dit en lagom stor kryssningsmissil vid precis rätt tillfälle?

Jag tror det skulle gynna alla inblandade…

One thought on “Om Salem, vänstervandalism och att bomba i ett gott syfte

  1. Jag tror inte att den taktik som fungerade så bra i den blomstrande demokratin Irak är direkt överföringsbar till svensk inrikespolitik. Men om du vill leka OS-bombare så verkar du iallafall i en god liberal tradtion…

Comments are closed.