Telefonkatalogen, en relik som förtjänar att dö

Årets telefonkataloger har kommit sedan en tid tillbaka, inte helt oväntat tycks 50%+ fortfarande ligga kvar där de lämnades. Varför bryr sig Eniro om att skicka ut dem längre? Rimligtvis kostar tillverkning och transport av telefonkataloger enorma pengar, som bättre kunde läggas på något annat. För att inte tala om miljöpåverkan. Idag fick jag reda på att man kan avbeställa telefonkatalogen. Frågan kvarstår dock, varför skickas den alls ut om man inte begärt den? Det är ju uppenbart för vem som helst att den som har Internet snabbare och enklare hittar den/det man söker där. Och Internet finns snart i varje svenskt hushåll, pensionärer och insnöade miljöpartister möjligen undantagna.

Kort sagt: Stoppa slöseriet, avbeställ din katalog. Och se till att alla du känner gör detsamma.

2 thoughts on “Telefonkatalogen, en relik som förtjänar att dö

  1. Good catch!

    Självklart gick jag omedelbart och drog mitt strå till stacken för att bespara våra skogar från onödigt slöseri.

    Samt kunde jag naturligtvis inte låta bli att blogga lite om det på min egen blogg… :)

Comments are closed.