Tomma tunnor bullrar mest

Det kommer knappast som någon nyhet att vänstern tycker det är sexigt att betala skatt, men den senaste veckans aktivitet i den röda planhalvan av bloggosfären har varit fantastisk. Nu senast är det på grund av några moderater som tydligen slarvat med skatten, likt så många andra svenskar. Intressant? Knappast. Varje människa gör förr eller senare något man inte är särskilt stolt över, eller som bryter mot något regelverk. Och även skatten i sig kan vara nog så viktig för samhället, faller skattebrott på den skala det rör sig om här nog in någonstans mellan att inte borsta tänderna och fortkörning på topplistan över missdåd. Särskilt i ett land där decennier av sossigt vanstyre tvingat upp skatten till löjliga och oförsvarliga nivåer.

Detta hindrar inte vänsterpacket från att dra upp hus i helvete över att några moderater gjort .. ja, vad? Det tycks de inte veta själva. Lyckligtvis förstår de flesta intelligenta människor att den viktigaste egenskapen hos en politiker inte är att denne har ett fläckfritt förflutet, utan att denne kan representera sina väljare och föra fram den politik man fått mandat för på ett effektivt sätt. Detta har moderaterna gjort, med stor framgång, oavsett hur många av dem som någon gång betalat för lite skatt. Men sådana praktiska detaljer är förstås ointressanta när det finns ett drev att driva! Som sagt, tomma tunnor bullrar mest.

2 thoughts on “Tomma tunnor bullrar mest

  1. Nej skattefusk är ju inte speciellt allvarligt, som att stjäla ur kaffekassan på jobbet eller nalla ur kollekten i kyrkan. Visst är det pinsamt om man blir påkommen, men speciellt allvarligt är det ju inte. Man förlorar ju bara förtroendet för de personer som gör det.

  2. Helt klart pågår ett drev, men vad är det egentligen som utlöst detta ordkrig mellan politiker och journalister? Säg inte att det enbart handlar om partipolitik. Mån om demokratin undrar jag: – Vem/vilka krafter tjänar på den eskalering som gjort kriget synligt? – Vad kan inblandade parter lära av detta som kan vara till nytta för oss medborgare?

Comments are closed.