Vänstern har det oförtjänt lätt

Att ligga i opposition är uppenbarligen något vänstern gillar och frodas i – trots brist på en alternativ politik värt namnet och en PR-taktik som går ut på att devalvera orden “solidaritet” och “rättvisa” till maximum går det bra för vänstern i opinionsundersökningarna. Tur att det är val först om tre år – det  finns gott om tid för den blå sidan att jobba med PR och få svenska folket att se hur värdelös oppositionen är när det handlar om att styra landet.

Trots de usla siffrorna (som dock inte är statistiskt säkerställda) finns det dock en del ljuspunkter: Vänsterpartiet är fortfarande minst omtyckt (av riksdagspartierna) och miljöpartiet får stryk av alla borgerliga partier utom (kd). Det röda blocket har bara sossarna att tacka för de fina siffrorna.

Alla som kan läsa bör förresten kolla in Per Gudmunsons excellenta kolumn i gårdagens SvD.