God Jul!

Här kommer tidernas klyschainlägg, men det får ni stå ut med, kära läsare: Jag vill förstås önska er allihopa en God Jul. Detta inkluderar dem av Er som röstar höger, röstar vänster, inte röstar alls, anser att jag skriver vettigt, anser att jag är en jubelidiot, kyrkobesökare (oavsett religion) och ateister samt även dem som anser att julen är en kommersiell inrättning utan värde (fast ni har fel).

Jag undrade länge om huruvida någon faktiskt läser den här bloggen, men sedan några månader kör jag Google Analytics för att få svart på vitt att så är fallet. Det handlar förstås inte om några rekordsiffror, men nog för att ta fram lite rolig statistik:

Inte helt oväntat är den absoluta majoriteten av mina läsare (89%) från Sverige. Cirka 27% är stockholmare, 7.2% är göteborgare, 2.8% är malmöbor. 18% blir återkommande läsare av bloggen efter första besöket.

På den tekniska sidan visar det sig att det är hyfsat jämnt mellan de två stora: 48% använder Internet Explorer, 44% kör Firefox. Safari och Opera ligger nere i marginalen med 4.4% resp 2.1%. Två besökare läser Högerkonspiration via sina Playstation 3! Ett ganska vettigt användningsområde för en sjutusenkronorsleksak. Och på tal om dyra leksaker, fem personer har besökt sajten via en iPhone.

Naturligtvis använder de allra flesta, 90% av besökarna, gamla hederliga Windows XP eller det något nyare Vista. Apple Mac OS X står för cirka 8% (något fler än genomsnittet!) och övriga operativsystem delar på småsmulorna under 2% av besöken.

2 thoughts on “God Jul!

  1. Spännande debatt på zaramis måste jag säga. Jag kommer nog aldrig begripa varför vänstern inte ens försöker tänka en milimeter längre än näsan räcker.

Comments are closed.