Roligt och träffsäkert av Linda Skugge

Jag brukar inte hålla med ett dugg av vad Linda Skugge skriver, men hennes debattinlägg i Expressen är faktiskt mitt i prick på så gott som alla punkter, plus underhållande att läsa. Hon sätter fingret på att Alliansregeringens nuvarande problem inte är politik – politiken är utomordentligt lyckad – utan opinion. Skälet till att sossarna slår volter av lycka i opinionsundersökningarna är inte deras politik, för det har de ingen. Det är snarare att alliansen inte lyckas få ut budskapet till Svensson (som är för dum eller ointresserad för att ta reda på fakta själv) att politiken fungerar och gör nytta. Skugge menar också att regeringen bör dela ut mer pengar till folket:

Ett annat finfint råd är att dela ut alla dollar ni får in från försäljningen av de statliga bolagen. De ska INTE gå till nån avbetalning på en statsskuld som ingen fattar vad det är för nåt. Dela ut skiten till folket så får vi se hur röda de egentligen är. De som inte vill ha pengar för att det solidariska hjärtat bankar kan ju alltid begära undantag från slantarna.

Anyway, läs artikeln. Vill du därefter bli underhållen ytterligare kan du kolla in Grotesco avsnitt 6 och 7 som letat sig upp på SVT:s webbplats.