Önskedrömmar

Det här tycker jag är fruktansvärt roligt. En undersökning utförd vid Göteborgs Universitet har kommit fram till att en person som är politiskt kunnig tenderar att rösta på (m) eller (fp), men att en person som inte riktigt vet vad han eller hon röstar på tenderar att välja (s). De som tar sig tid att lära sig vad de olika alternativen innebär röstar borgerligt, men sossarnas väljare är en skock okunniga idioter! Om det ändå vore så enkelt!

Varenda påläst högerväljare som någonsin försökt sig på att argumentera sakligt och rationellt med en vänsternisse kan förvisso intyga att det onekligen brukar kännas lite som att förklara linjär algebra i flera variabler för en sjuåring. Många av dem gillar visserligen att ge sina dumheter akademiskt klingande namn, t ex “könsmaktsordning”. Men det är samma trams under ytan. Massor av känsloargument och retoriskt nonsens som faller baklänges vid minsta möjliga kontakt med sunt förnuft.

Förresten håller jag med stationsvakt om att ett medborgarkörkort vore en bra idé. Bara de som kan sin politik ska få vara med och rösta. Problemet är förstås att enas om vilka frågor som ska komma på provet…