Som man bäddar får man ligga

DN rapporterar att massflykten från facket fortsätter i rasande fart. LO-förbunden redovisar ett medlemstapp motsvarande hela Uppsala, mest av alla tappar HRF. Ni vet, det där skurkgänget som tyckte det var helt okej att sätta en försvarslös salladsbar i blockad för att ingen i personalen hade kollektivavtal (eller ville ha det) och där ägaren hade fräckheten att ändå ge sina anställda goda arbetsvillkor.

Upprörande? Helt klart, om man tillhör fackmaffian. För oss andra borde det närmast ses som en stor lättnad.

Rubriken säger det egentligen bäst. Fackförbunden har – med några få lysande undantag, förvisso – visat att de är förlegade, förruttnade och oförmögna att anpassa sig till 2000-talets arbetsmarknad. Samtidigt har regeringen gjort ett lysande jobb med arbetslösheten. Folk har råd att spara pengar. Skatten är fortfarande för hög, särskilt på bränsle, men snart finns kanske förutsättningarna att ändra på det. Vi ser redan nu hur A-kassan blir billigare.

Bloggen Bent skriver för övrigt insiktsfullt om vänsterns bortförklaringar.