Blankast!

MINIn efter DITEC-behandling

När en bil är helt fabriksny finns det en del saker som man i egenskap av första ägare nästan måste göra, om man är bilentusiast och vill få ut så mycket som möjligt av sin stora investering. En sådan sak är en bra lackskyddsbehandling – alltså en tunn skyddsbeläggning som gör att lacken bevarar samma glans som när bilen var ny, trots att man använder den år efter år. Beläggningen är polymerbaserad och består alltså i princip av genomskinlig plast. Efteråt behöver man bara tvätta bilen med avfettning och högtryck, varken borstar, polering eller maskintvätt behövs, vilket gör bilvårdandet betydligt enklare och roligare!

Jag lämnade in min bil till Jörgen SandellStockholms Bilvård, inne vid Karlaplan. Jörgen och hans firma har oerhört gott rykte i entusiastkretsar, särskilt Porsche Club Sweden, men även BMW Club Schwedens medlemmar tycks älska stället. Kanske inte minst på grund av att entusiaster har rabatt. Sedan jag köpte min MINI har jag bombats av diverse snigelpostspam om olika lackbehandlingar; från Stockholms Bilvård fick jag ingen reklam alls. Inte minst därför valde jag att ta min bil dit. Vad är bättre marknadsföring än lojala kunder?

Hur som helst, “operationen” tog två dagar och idag har jag äntligen fått tillbaka min bil, förmodligen ännu blankare nu än när den stod i försäljningshallen på BMW Solna. I glädjeyran tog jag några bilder som nu ligger i galleriet, en av dem syns dessutom ovan. Men det är först om några år som jag får veta om behandlingen var värd pengarna. Att få en nästan ny bil att se perfekt blank ut ju egentligen ingen konst .. när den är fem år gammal är saken en annan.

Behandlingen kommer dock med sex års garanti, så jag bör kunna ta ett lika fint foto som det ovan i april 2014. Den som lever får se!