My eyes! The goggles, they do nothing!

Det här är nog något av det roligaste jag sett den här veckan (vilket inkluderar Paulines katt). Det är en “läckt” video från Microsoft som deras säljteam har knåpat ihop för att marknadsföra Windows Vista Service Pack 1, som släpptes i dagarna. Videon är förvånansvärt välgjord, ganska rolig, men naturligtvis oerhört pinsam som reklamfilm betraktad. Därav dess stämpel som “intern”. Naturligtvis har alla tagit tillfället i akt att använda denna lilla film till att skratta åt Microsoft i allmänhet och Vista i synnerhet. Jag tror förvisso inte att Microsoft tar särskilt illa åt sig av kritiken. Gör man en vinst på 17 miljarder dollar är det väl egentligen helt ointressant vad ett gäng gaphalsar på Internet tycker.

Roligast är dock de puckon som tror att filmen är något slags seriöst marknadsföringsförsök från Microsofts sida och bedömer det därefter (från YouTube-kommentarerna):

Vista SP1 isn’t bad, but this is honestly the most disgusting thing I have ever seen in my life. Honestly, what type of fucking idiotic, shut in, PR people are at work here.

Get a life! Vi har faktiskt producerat något minst lika pinsamt på jobbet (fast med ett helt annat tema) och jag ser fram emot den dag jag får ändan ur vagnen och lägger upp den filmen på YouTube. Vacker musik och flertalet scener (givetvis starring Yours Truly) utlovas!