Pauline har landat

Bara för att upplysa om att jag fortfarande lever och bryta bloggtorkan vill jag upplysa om att Pauline, även känd under det kortare namnet Mau, har börjat blogga. Ska bli kul att se hur länge det håller i sig och vilka spännande alster hon klämmer fram. Pauline pluggar till civilingenjör i Mikroelektronik, det ständigt(?) undergångshotade men ganska gulliga systerprogrammet till civilingenjörsprogrammet i Informationsteknik, där jag själv studerar.

Hennes första blogginlägg bryter ny vetenskaplig grund genom att uppfinna ett nytt(!!) system för Vuxenpoäng, i hård konkurrens med de två olika som redan finns. Jag gjorde tyvärr mitt bästa för att slå ned denna innovation, kanske lite för hårt, kan jag tycka så här i efterhand. Som plåster på såren redovisar jag här mitt resultat enligt hennes system, vilket jag i brist på formell dokumentation tolkar helt fritt:

 • Har flyttat hemifrån (500 poäng)
 • …men först vid 24 års ålder (-200 poäng)
 • Har kundkort på både ICA och Bilia (200 poäng)
 • Har bil (500 poäng)
 • …och den är inte försäkrad på någon släkting (200 poäng)
 • Tvättar själv (400 poäng)
 • Äter mer varierad kost än glass och mackor, dvs pasta och köttbullar (200 poäng)
 • Har en levande krukväxt (50 poäng)
 • Läser på universitet annat än Handels (500 poäng)
 • …och är nästan klar (500 poäng)
 • Går på gasquer i ovve (-1500 poäng)
 • …och har över 400 ovvemärken (-500 poäng)
 • Är singel (-500 poäng)
 • Jobbar heltid (2000 poäng)

Min totalpoäng är således 2900, vilket kan tolkas som ett bevis på att jag är yngre än Pauline. Åtminstone i teorin.

Förresten är min bil (den äldre av dem) till salu. Om du letar efter ett praktfullt fordon att dåna fram i, ta en titt.