Grannfejdskampanj blev bakslag för LO

Det är tur för oss som röstar blått att vänsterns mest högljudda representanter är så otroligt korkade. Lite backstory, för er som missat det: LO är en organisation som i praktiken fungerar som det socialdemokratiska partiets militanta gren. Som en naturlig del av detta är en av LO:s kärnverksamheter att sprida desinformation om den borgerliga regeringens politik i syfte att underlätta ett socialdemokratiskt maktövertagande vid valet 2010. Lyckligtvis går det inte så värst bra – det har länge stått tydligt för alla med en fungerande hjärna att regeringen gör ett utmärkt jobb.

LO:s senaste lågvattenmärke kan därför ses som ett utfall av desperation. Man har skickat ut ett brev innehållande lögner om regeringens planerade ändringar i sjukförsäkringen. Så långt har jag inget emot detta; vill LO skicka folk propaganda får de naturligtvis göra det. Men i det här fallet har propagandan skickats enbart till boende på samma gata som specifika riksdagsledamöter, vilka nämns vid namn i breven. Att på detta vis bryta sig in i någons privata sfär är naturligtvis fullständigt vidrigt. Dessutom visar det på en total oförmåga att skilja på sak och person. Vad skulle Wanja Lundby-Wedin säga om hennes grannar fick post som uppmanade dem att skälla ut henne?

Nu visar det sig emellertid att kampanjen lett till rejält bakslag. Grannarna blev rejält arga, de gillar inte att LO använder dem som slagträn i debatten. Vidare är brevets påståenden direkt felaktiga, vilket Stefan Tornbergs söndersmulning visar. Dessutom får fiaskot uppståndelse i mainstream-media, inte bara på små politiska bloggar vars skribenter och läsare i huvudsak är gaphalsar till vänster och höger (exempelvis den här). På väg hem från jobbet idag hörde jag en radiointervju med den kvinna på LO som kläckt idén till kampanjen. Hon gjorde inte precis ett självsäkert intryck utan var “sååååå ledsen” om breven hade “kränkt” någon.

Visst.

Men för all del, keep up the good work! Fler sådana här tilltag från sosseriet och vi kan se fram emot en vänster på panikreträtt lagom till valet 2010.