Grumligt vatten i genpoolen

Jag undrar vem som egentligen är störst fara för samhället, en amatörfotograf som fotograferar ett lekande barn i en allmän park eller en rabiat pappa som misshandlar nämnda fotograf inför ögonen på sin dotter. Och sedan “gråter ut” i Aftonbladet.

Hela min kropp blir iskall, alla artiklar, om alla dessa barn som råkat så illa ut, pulserar i mitt undermedvetna. Jag grips av rädsla och äcklas när jag tittar på den vuxna manen som sitter därborta på bänken med sin kamera. Jag tänker på Internet, jag tänker på barnbilder, jag tänker pedofili, jag tänker kidnappning.

Internet, hemska tanke! Herr Dan Benchetrit, jag hoppas ärligt talat att Ni inte får fler barn. Ni har uppenbarligen redan gjort Ert bästa för att kissa i genpoolen.

Även om killen som tog bilderna hade för avsikt att gå hem och runka hela natten till dem så tycker jag fortfarande att misshandel är värre. Att bli upphetsad av (påklädda!) barn är visserligen rätt sjukt, men åtminstone lagligt…

En väldigt passande låt gick just upp på TheSixtyOne.

3 thoughts on “Grumligt vatten i genpoolen

 1. Vilka idioter det finns. Även om den fotograferande mannen inte skötte det på ett speciellt snyggt sätt är hela den här “ÅH tänk på BARNEN, FÖRBJUD FÖRBJUD FÖRBJUD!!”-attityden som så många har verkligt skrämmande. Att ens tänka tanken att förbjuda fotografering av barn… vad i helvete? Ursäkta alla starka ord, men som både fotograf och försvarare av yttrandefriheten är det svårt att hålla sig lugn.

  Den här rädslan som många har, och som går ut över alla, har redan gjort att väldigt många fotografer som går omkring och dokumenterar sin samtid drar sig för att fota barn överhuvudtaget – något som förr var helt normalt. Sorgligt.

  Helt rätt att snubben delges misstanke för misshandel. Att ta nåns kamera är inte heller speciellt lagligt. Och helt rätt att polisen inte får kräva minneskortet eller kameran utan åklagarbeslut.

  Det här är ju nästan roligast:

  “Jag tänker då för mig själv, om detta hänt Anders Eklund, om han hade hamnat i handgemäng en vecka innan Engla försvann, kanske hade då Engla levt i dag?”

  Att Eklund överhuvudtaget kunde hittas berodde ju på att en amatörfotograf plåtat Engla och sen hans bil… aaargh.

 2. Var finns det en antydan till att fotografen ska sitta och runka till bilderna eller någon annan sexuell anspelning mer än orden Fuck you? Något Dan själv associerar med när har lägger ihop kamera och barn?

Comments are closed.