Vänstern har kort minne

EU är på väg att komma överens om en maxgräns för tiden ett land kan hålla en asylsökande inspärrad för att hindra denne från att fly från en utvisning, eller om den asylsökande vägrar samarbeta med myndigheterna, t ex genom att vägra uppge sin identitet. Tidigare har länderna fått bestämma själva, men med det liggande förslaget skall tiden begränsas till 18 månader för alla EU-länder. Regeringen har ställt sig bakom förslaget. Protesterna från vänstern behöver man dock inte vänta på; att hålla någon inspärrad så länge är “inte naturligt“, påstås det.

Så hur lång tid fick en asylsökande sitta inspärrad under den förra regeringen…?

Hur lång tid som helst. Det fanns ingen tidsgräns alls. Det finns fortfarande ingen och när regeringen nu försöker införa en gräns i samråd med resten av EU får de skit för att de inte gör den kortare. Varför gjorde inte sossarna, vänster- och miljöpartiet det själva när de hade makten?